Dailey Groenewegen aan de bal namens VVOG tegen Ter Leede (foto: Jaap Hop)
Dailey Groenewegen aan de bal namens VVOG tegen Ter Leede (foto: Jaap Hop) Foto: Jaap Hop

Slordig VVOG geeft punt weg

18 oktober 2021 om 09:12 Voetbal

HARDERWIJK VVOG wil dit seizoen in de middenmoot van de derde divisie spelen en datzelfde geldt voor opponent Ter Leede uit Sassenheim. De wedstrijd was redelijk in evenwicht maar door een persoonlijke fout gaf VVOG vlak voor tijd een punt weg: 1-2.

Marco Jansen

Jake Wollgarten, die eerder nog twee keer een tegengoal had voorkomen, leverde de bal in de 95e minuut zomaar in, waarna invaller Shaquille Prior het sprintduel van Zakaria Fadili won en de bal langs keeper Paul Eppink schoot. Een stevige domper voor VVOG, dat nog de 2-1 probeerde te forceren met invallers Donovan Bock en Jeroen Buitenhuis in de laatste tien minuten van het tegenvallende duel.

VVOG was slordig en leed veel balverlies. Ter Leede kwam de eerste 20 minuten nog wel tot enkele goede aanvallen en scoorde in de 8e minuut door Mike van den Steenhoven met een volley. De 1-1 viel na 18 minuten uit een vrije trap door de muur van Rafik el Hamdi. Gaandeweg verdween ook de structuur uit het spel van de ploeg uit Sassenheim. Het publiek zag een matige wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. De fans konden de rushes van Jeffrey Snijders wel waarderen, de back ging weer voorop in de strijd, maar vaak strandde zijn opportunisme. Schuurman haalde hem vlak voor tijd na de kant omdat hij bij counters de afstanden niet meer kon overbruggen. Spelers als Jeremy de Graaf, Yasin Kurt en Pernelly Biya hadden hun dag niet. Tekenend voor het gebrek aan afstemming was een moment in de 58e minuut. Bij één van de spaarzame kansen ging Jeremy de Graaf voor eigen succes en schoot in het zijnet, tot woede van Biya, die vrijstond op de vijfmeter.

SLAP ,,Als je kijkt naar het wedstrijdbeeld en de kansen dan was een gelijkspel terecht. We begonnen erg slap aan de wedstrijd en zij kregen de ruimte om lekker te voetballen. We kregen geen druk op de bal omdat onze linies niet goed aansloten. Bij de 1-1 zat het geluk mee dat zij in de muur niet dicht bij elkaar stonden. Maar als je dan de kans krijgt om 2-1 voor te komen en hem niet maakt, dan weet je dat de bal er aan de andere kant invliegt. Je kan hem winnen en verliezen in twee momenten’’, wist Dailey Groenewegen. De 22-jarige verdediger uit Bussum kon de opbouw ook niet naar zijn hand zetten. Hij speelt voor het tweede jaar bij VVOG. ,,Hiervoor speelde ik een jaartje bij AFC en daarvoor veel seizoenen bij SDO in Bussum. Mijn kwaliteiten liggen in de opbouw. Als de tegenstander druk probeert te geven, proberen wij er onderuit te voetballen, veelal via mijn positie links centraal. Maar als je probeert op te bouwen en het lukt niet, ga je op een gegeven moment toch de lange bal spelen. Het bleef ook de tweede helft heel slordig van twee kanten. Dan wordt het een omschakelspelletje en gaat de bal heen en weer.’’

Na afloop was het stil in de kleedkamer. ,,Ik had na DVS de knop omgezet en wilde de volgende wedstrijd laten zien dat we het wel kunnen. Dit is balen, want het is vooral niet nodig en zo is het al meerdere keren gegaan.’’