!
Koen Wilting 2e en Jasper Jansen 3e plaats NK Karate
Koen Wilting 2e en Jasper Jansen 3e plaats NK Karate Foto J.v.d. Hoofdakker

Zilver en 6 keer brons voor Harderwijkse karateka’s op Nederlands Kampioenschap Karate

28 november 2022 om 10:23 Vechtsporten

HARDERWIJK/ZWOLLE Dertien Harderwijker Karateka’s namen deel aan het Nederlands Kampioenschap Karate (NK) in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. Aan dit Nederlands Kampioenschap namen in de verschillende categorieën ruim 600 karateka’s deel.

Voor jongste Harderwijker karateka’s, die in de meeste gevallen voor het eerst deelnamen aan een NK was het een spannende gebeurtenis. Ondanks de spanning hebben zij enthousiast en met veel inzet deelgenomen. Het was Timallah Saleh Salim die  van deze groep een derde plaats wist te bereiken in de categorie jongens 8-9 jaar.

7 PODIUMPLAATSEN

Van de 13 deelnemende Harderwijker karateka’s wisten er maar liefst 7 een podiumplaats te bereiken. Zo was en voor Koen Wilting zelfs een dubbel feestje, hij behaalde het zilver in zijn eigen categorie (heren -21 jaar) en het brons in de categorie (heren senioren).

Verder was er een bronzen medaille voor: Eline Duiker (meisjes 14 t/m 15 jaar), Jasper Jansen (heren -21 jaar), Oumaima Aarab (dames senioren), en Thamar Swart (dames veteranen).