!
Eline Westhuis op de WK Trampolinespringen voor junioren in Sofia, Bulgarije.
Eline Westhuis op de WK Trampolinespringen voor junioren in Sofia, Bulgarije. Organisatie WK Trampolinespringen Junioren

Sparta-springster Eline Westhuis uit Harderwijk op WK-junioren in Bulgarije

28 november 2022 om 15:37 Uitderegio

ERMELO Afgelopen week werd in Sofia Bulgarije de wereldkampioenschappen trampolinespringen voor junioren georganiseerd. De Harderwijkse Eline Westhuis behaalde een persoonlijk record. 

Sparta Ermelo mocht van de KNGU twee deelneemsters afvaardigen, de zestienjarige Eline Westhuis in de categorie 15/16 jaar en de zeventienjarige Emy Engel in de categorie 17-21 jaar. Beide springsters hadden in de weken voorafgaand hard gewerkt aan de laatste puntjes op de i. Nog sleutelen aan de verplichte oefening en nog even de laatste aanpassingen in de keuze-oefening. Het toernooi begon voor Team-NL al succesvol met het zilver voor de Alkmaarse Thalissa Wijkstra in de categorie 13/14 jaar. 

PERSOONLIJKE RECORD WESTHUIS

Op dag twee mocht Eline Westhuis haar derde wereldkampioenschappen springen, waarvan de tweede keer in Sofia. Ze liet een prachtige verplichte oefening zien en behaalde een mooie score van 41,030 punten. De voorbereiding op haar keuze-oefening was in de weken voorafgaand niet ideaal geweest, maar gedurende de trainingsdagen in Sofia viel alles toch langzaam op z’n plek. Met een score van 47,930 punten kwam ze op een totaal van maar liefst 88,960, een persoonlijk record en een prima 27e plaats in het eindklassement. En als kers op de taart werd Westhuis ook de beste Nederlandse in de categorie 15/16 jaar. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


Eline Westhuis. - LEO RIEKSEN

EMY ENGEL BESTE NEDERLANDSE


Emy Engel uit Lelystad trad voor haar eerste wereldkampioenschappen een dag later aan de start. Een spannend event dus voor haar, maar ze hield zich uitstekend staande tussen de concurrentie. De 17-21-categorie springt geen verplichte oefening meer, maar twee keuze-oefeningen, waarvan de beste telt. De eerste keuzeronde verliep probleemloos, met her en der wat kleine correcties. De tweede oefening stond Engel steviger in haar schoenen, waardoor ze haar score met ruim een punt wist te verbeteren tot 47.370 en een 32e plaats in het eindklassement bereikte. Daarmee is ook Emy Engel de beste Nederlandse in haar categorie.

SYNCHROONSPRINGEN 

Op dezelfde dag sprongen Westhuis en haar FlikFlak Den Bosch-partner Megan Brouwers hun synchroon-toernooi. Doordat de springsters ver uit elkaar wonen, hadden ze niet veel samen kunnen trainen. Op de WK-junioren worden geen verplichte oefeningen gesprongen bij synchroon. Eén keuze-oefening bepaalt of het paar zich bij de beste acht paren in die categorie springt. Brouwers kwam er niet lekker in, en moest na vier sprongen de oefening al beëindigen. Het paar bleef steken op de 20e plaats in het eindklassement. 

In dezelfde categorie werd later die dag wel brons gehaald door het andere Nederlandse springpaar Wijkstra-Uljee.

FINALEPLAATS  

Op zaterdag was het synchroon-toernooi voor de dames 17-21 jaar. Emy Engel sprong daar met Forza Goes-partner Iris Schrier. Ook hier was de grote afstand een probleem om voorafgaand de wereldkampioenschappen veel samen te kunnen trainen. Toch lukte het de dames aan elkaar te wennen. Dat leverde in de voorronde een verrassende 7e plaats op en dus gingen ze naar de finale.


In de finale begonnen de dames weer prima samen aan de oefening. Maar Engel schoot na sprong acht naar de mat toe, waarmee de oefening eindigde. In de finale van acht bleef het paar de 7e plaats in het eindklassement behouden.
Al met al een mooi resultaat voor Emy Engel op haar eerste mondiale optreden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie