Roeiers gezocht voor nieuw op te richten roeivereniging in Harderwijk

  Sport

Wedstrijdroeier Jasper Klare wil in Harderwijk een roeivereniging opzetten. Om te peilen of er meer belangstellenden zijn voor het initiatief zijn mensen welkom op een infoavond.

HARDERWIJK - Deze infoavond is bij de locatie kanovereniging Dolfijnen op woensdag 26 augustus vanaf 19.30 uur.

Harderwijk is een pleisterplaats voor de watersport én roeien. Er zijn al diverse verenigingen actief met de watersport. Zo is er de watersportvereniging met de nieuwe jachthaven De Knar, een levendige kanovereniging, een roeisloepvereniging, scouting en ook neemt het suppen toe. Maar een roeivereniging is er nog niet.

Roeisport

De roeisport is een geweldige sport waar techniek, fitheid en op het water zijn met elkaar worden gecombineerd. De roeibeweging is een combinatie van benen, armen, waar de meeste kracht benut wordt uit de benen.

Coastal roeien

Omdat de wateren rondom Harderwijk voornamelijk uit meren bestaan (ruim water), is het ‘gewone’ glad roeien hier niet ideaal. De coastal roeivariant is enorm in opkomst in Nederland en uitermate geschikt voor deze omgeving. 

De coastal roeiboten zijn er als éénpersoons (skiff) of met 2 en 4 personen. De boten zijn zeewaardig ontworpen en stabiel. Hierdoor zijn deze boten ook geschikt voor beginnende roeiers.

Infoavond

De infoavond wordt ondersteund door de Koninklijke Nederlandse Roeibond en de gemeente Harderwijk. De organisatie neemt de coronamaatregelen in acht en hiervoor is het aanmelden van uw komst nodig. 

Meer informatie en aanmelden via www.rvharder.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden