Training Woelwaters Dames 1. (foto: Sylvie Zuidam)
Training Woelwaters Dames 1. (foto: Sylvie Zuidam) (Foto: Sylvie Zuidam)

Woelwaters traint door gedurende de zomervakantie

  Sport

HARDERWIJK - Alle zwemsporters van De Woelwaters hebben zes weken geleden hun trainingen in De Sypel weer hervat. Omdat de zwemconditie net weer wat is opgebouwd, heeft de club besloten om gedurende de zomervakantie door te trainen.

 Elke afdeling traint de komende weken 1 uur per week. De wedstrijdzwemmers zullen de laatste twee weken van de zomervakantie wel een korte trainingspauze inlassen. Zwemtrainer Eric van Amerongen: “Uit ervaring weten we dat een korte rustperiode voor onze (veelal) jonge zwemmers leidt tot heimwee naar het zwemmen en trainen. Dit brengt motivatie met zich mee om weer stappen te gaan maken.”

De trimzwemmers spelen geen wedstrijden en kunnen individueel bepalen of ze tijdens de zomer blijven trainen op het aangeboden uur. Bij waterpolo is sinds 1 juli spelcontact weer toegestaan voor alle leeftijden. De waterpoloërs kunnen dus alle trainingsvormen weer beoefenen en hebben nog twaalf weken om volledig in vorm te raken voor de nieuwe competitie.

Waterpolosecretaris Florian Hendriks: “De competitie zal wat later starten dan voorgaande jaren. Zoals het er nu naar uitziet, staat voor De Woelwaters de eerste speelronde gepland op 3 oktober.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden