Daan Reijgersberg viert een van zijn acht treffers in de korfbalderby Unitas-De Meeuwen (33-31). (foto: Winanda van Zwamen)
Daan Reijgersberg viert een van zijn acht treffers in de korfbalderby Unitas-De Meeuwen (33-31). (foto: Winanda van Zwamen) (Foto: Winanda van Zwamen)

Unitas zet De Meeuwen weg in titelstrijd

  Sport

De korfbalderby Unitas - De Meeuwen werd een ware clash met spanning tot de laatste minuut. De Puttenaren hadden in de eerste helft initiatief in de score, na rust (15-15) was Unitas sterker en gaf het bredere scorend vermogen de doorslag in Harderwijks voordeel: 33-31. Met vijf punten voorsprong kan Unitas de titel bijna niet meer ontgaan.

Marco Jansen

HARDERWIJK - De Meeuwen-coach Tom Stoffelsen verraste door de pas 17-jarige Jarin Bruinekreeft te laten starten. Het talent scoorde zeven keer en kon pas door Jesse Aartsen van scoren worden afgehouden. In het andere vak waren er mooie duels tussen Daan Reijgersberg en Noah Bijsterbosch, die topscorer werden met acht en twaalf doelpunten. In dat vak was ook Mike van Boven met zes goals aanwezig. Maar het scorend vermogen bij de dames gaf de doorslag: toen Ineke de Boer, Jolien Landman, Lara Kreikamp en Sabine Verhoef gingen scoren, kon De Meeuwen daar onvoldoende tegenover zetten. De Meeuwen wist 24-20 nog te pareren (24-24) maar gaf zich bij de 33–30 van Mark Kreikamp gewonnen.

Uitblinker Daan Reijgersberg strafte de Puttense tactiek om hem vrij te laten af en schoot de ene na de ander bal binnen. "De schoten vielen eindelijk weer goed. Ik had wel verwacht dat ze mij en Mark vrij zouden laten. Dat ging prima, ik kon blijven aanleggen, omdat ze er mee doorgingen.''

Reijgersberg en Mike van Boven vermaakten het publiek met mooie een-tweetjes. "Dat loopt echt heerlijk. Ik kan altijd goed op Mike rekenen omdat hij ook de taak op zich neemt om te gaan rebounden en steunen. Zo krijg ik vertrouwen om te schieten. Ook het publiek gaf een boost. Dat ze zo achter ons staan is heel gaaf. We staan nu vijf punten los, maar moeten blijven winnen."

Opvallend vertrek

Ook coach Daniël Beekmans genoot. "Het is heerlijk als je in wedstrijden waar het er om gaat uiteindelijk bovenliggend bent. Normaal spelen we zakelijk, nu namen we niet de beste kansen. Na de rust kregen we de overhand, maar De Meeuwen bleef aanhaken, omdat we verdedigd niet 100% waren. Uiteindelijk namen we de juiste kansen en gooide Jesse de verdediging op slot.'' Beekmans had een pluim voor Daan Reijgersberg. "Hij was ontketend, vergeleken bij het begin van het seizoen is hij nu 'Daan 2.0'. Hij weet zijn focus te houden op korfbalzaken als techniek, momentum en passing. Hij is niet meer met scheidsrechter of tegenstander bezig.''

De trainer uit Amersfoort staat met Unitas ongeslagen aan kop, maar moet na dit seizoen vertrekken. "Ik voelde aan dat mijn manier van trainen stroef verliep. Ik wil meer methodisch en in kleine stapjes opbouwen, de groep wil direct naar de complexe eindvorm. Die stijlen en visies verschillen. Ik kan daar een stuk in mee, maar niet mijn hele manier van werken omturnen. Dat heb ik ook gezegd tegen de TC. De spelers willen wel het jaar goed afmaken. De buitenwacht ziet dat er wat veranderd is, ook dat sterkt mij om het seizoen goed af te maken."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden