Foto: Wim Balke
Foto: Wim Balke (Foto: Wim Balkewimbalke@live.nl)

Zwart-Wit'63 – Rood Wit'58

  Sport

Harderwijk - Na het matige optreden tegen sv Otterlo had Zwart-Wit'63 in de thuiswedstrijd tegen Rood Wit'58 maar 1 opdracht: winnen. Rood Wit'58 staat weliswaar laag op de ranglijst, maar Zwart-Wit'63 heeft het traditioneel lastig tegen de Puttenaren.

Zwart-Wit'63 pakte direct het initiatief, zonder dat het direct tot grote kansen leidde. Musthapha Kalkan was aan de rechterkant wel geregeld dreigend en ook aan de andere kant was Martijn Smits zijn tegenstander een aantal keren de baas. Rood Wit'58 probeerde wat aanvallender te spelen dan voorgaande jaren, maar werd door de thuisploeg geregeld teruggedrongen. Halverwege de eerste helft kwam Rood Wit'58 beter in de wedstrijd en verscheen het een paar keer dreigend voor keeper Stijn van de Belt. In de 35e minuut kreeg Rood Wit'58 de grootste kans, maar de kopbal verdween naast het doel. Een paar minuten later kwam Zwart-Wit'63 bijna op voorsprong, maar het schot van Eric Jansen belandde op de paal. Met een 0-0 stand gingen beide ploegen rusten. Conclusie na de eerste helft was dat Zwart-Wit'63 beter speelde dan de vorige wedstrijd, maar goede momenten nog teveel afwisselde met matige fasen.

De 2e helft zou heel anders verlopen. Al in de 48e minuut kwam Zwart-Wit'63 op voorsprong. Na een snelle uitbraak legde Mustahpha Kalkan de bal terug op de meegekomen Martijn Smits en de aanvaller liet keeper René van Hemel kansloos: 1-0. Zwart-Wit'63 was in de 2e helft heer en meester, maar toch moest het alert blijven op de uitvallen van Rood Wit'58. Stijn van de Belt hoefde niet veel in actie te komen, maar in de spaarzame momenten dat Rood Wit'58 voor zijn doel verscheen, toonde hij zijn scherpte. In de 60e minuut verdubbelde Zwart-Wit'63 de voorsprong. Het leek een kopie van het eerste doelpunt, want weer was Mustapha Kalkan de aangever en Martijn Smits de afmaker: 2-0. De wedstrijd leek hiermee beslist. Zwart-Wit'63 was eenvoudigweg te goed en controleerde de wedstrijd volledig. Een verwijt dat al vaker gemaakt is, is dat Zwart-Wit'63 te weinig doet met de vele kansen. Ook tegen Rood Wit'58 was dat weer het geval. Maar mochten er nog twijfels zijn over de afloop van de wedstrijd, dan kwam daar in de 86e minuut een einde aan. De prima ingevallen Jordy Ernsten stuurde met een prachtige steekbal Fabian van Panhuis diep en de snelle buitenspeler liet keeper van Hemel kansloos: 3-0. Toen de scheidsrechter na 90 minuten affloot, kon Zwart-Wit'63 terugkijken op een redelijke 1e en een prima 2e helft, met een volkomen terechte 3-0 overwinning als gevolg. Zwart-Wit'63 stijgt na deze overwinning naar de 4e plek op de ranglijst. .

Opstelling: Stijn van de Belt, Sander Bruinink, Reijer Roelofsen, Dave van de Sluis, Tom van Wijk, Mike Jansen (70e minuut Jordy Ernsten), Eric Jansen, Oussama Labari, Martijn Smits (70e minuut Fabian van Panhuis), Mustapha Kalkan, Maik Verhoef (83e minuut Bart Mous)

Meer berichten