Foto: Wim Balke
Foto: Wim Balke (Foto: Wim Balkewimbalke@live.nl)

Zwaarbevochten overwinning voor Zwart-Wit'63

  Sport

Zeewolde/Harderwijk - Door verschillende omstandigheden kon trainer Werner Pluim in de uitwedstrijd tegen vv Zeewolde geen beroep doen op Mustapha Kalkan en Tom van Wijk. En tijdens de warming up moest aanvoerder Bart Mous ook nog geblesseerd afhaken. De onverwachte wisseling zorgde er voor dat Zwart-Wit'63 wat onwennig aan de wedstrijd begon.

De openingsfase was daarom voor vv Zeewolde. De thuisploeg speelde in het eerste kwartier agressiever, maar ook beter voetbal dan Zwart-Wit'63. Een paar keer werd een gevaarlijk lijkende aanval wegens buitenspel afgefloten en in de 11e minuut verdween een schot naast de paal. Nadat keeper Stijn van de Belt in de 15e minuut nog redding moest brengen op een schot van een Zeewoldernaar, pakte Zwart-Wit'63 het initiatief langzaam over. De eerste kans van Zwart-Wit'63 was voor Mike Jansen, maar zijn schot werd met de voeten gestopt door de keeper. 5 Minuten later kreeg Fabian van Panhuis een enorme kans, maar hij verzuimde de trekker over te halen. Weer een paar minuten later miste Martijn Smits een behoorlijke kans. In deze fase verdiende Zwart-Wit'63 de voorsprong, maar zoals wel vaker dit seizoen, werd een aantal goede kansen niet benut. In de laatste fase van de eerste helft kwam de wedstrijd weer iets meer in evenwicht, maar werden er geen kansen meer gecreëerd, met een 0-0 ruststand als gevolg.

De 2e helft leek een kopie te worden van de 1e helft. De openingsfase was weer voor de thuisploeg, maar verder dan een vrije trap op de rand van het 16-meter gebied en een afstandsschot kwam vv Zeewolde niet. En net als in de 1e helft kantelde de wedstrijd na een kwartier weer in het voordeel van Zwart-Wit'63. Nadat Zwart-Wit'63 al een paar (bijna) kansen had gekregen, werd in de 69e minuut Martijn Smits onreglementair gevloerd in het strafschopgebied en de scheidsrechter kon niet anders beslissen dan een penalty te geven en een rode kaart voor de verdediger van vv Zeewolde. De penalty werd feilloos ingeschoten door Reijer Roelofsen: 0-1. Vlak na het doelpunt kreeg Zwart-Wit'63 een aantal enorme kansen om de wedstrijd te beslissen, maar op miraculeuze wijze verdween de bal niet over de doellijn. Met 10 man probeerde vv Zeewolde nog wel iets aan de achterstand te doen, maar onder leiding van het ijzersterke centrale verdedigingsduo Reijer Roelofsen en Dave van der Sluis, bleef de verdediging van Zwart-Wit'63 gemakkelijk overeind. Toen vlak voor tijd Ali Akachar van vv Zeewolde zijn 2e gele kaart kreeg, was de wedstrijd beslist. Een zwaarbevochten maar wel terechte overwinning voor Zwart-Wit'63, dat langzaam naar boven kruipt op de ranglijst en inmiddels op 2 punten van de koploper staat. Speciale aandacht voor de middenvelders Mike Jansen en Eric Jansen, die beiden een zeer sterke wedstrijd speelden.

Opstelling: Stijn van de Belt, Sander Bruinink, Reijer Roelofsen, Dave van de Sluis, Mike Jansen, Justin Franken (80e minuut Ricardo Westerink), Mounir el Ablak, Eric Jansen, Oussama Labari, Martijn Smits (85e minuut Maik Verhoef), Fabian van Panhuis (65e minuut Jordy Ernsten)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden