!
Gewerkt wordt aan een ideaalrooster voor alle verenigingen.
Gewerkt wordt aan een ideaalrooster voor alle verenigingen. Erich Westendarp via Pixabay

Gemeente werkt aan nieuw bezettingsrooster voor Harderwijkse sportzalen

26 november 2022 om 10:00 Sport

HARDERWIJK Er zijn geen signalen dat verenigingen betalen voor niet gebruikte uren in de sportzalen. Er is vastgesteld dat de gehuurde uren structureel worden gebruikt door de verenigingen op een enkel incidenteel uur na.

Dat stelt het college van burgemeester en wethouders van Harderwijk in antwoord op vragen van Wilco Bos (PvdA). Die was niet tevreden over de antwoorden op eerdere vragen van hem. Aangegeven wordt dat kan worden besloten het bevriezen van de afgesproken uren los te laten. Dat heeft, zo stelt het college, wel een aantal gevolgen. Zo zal er geen of maar beperkte ruimte zijn voor bijvoorbeeld Unitas. Daarnaast worden knelpunten voorzien op populaire avonden en tijden. Dat maakt dat een keuze moet worden gemaakt wie recht heeft op deze tijden. Dat legt een nog grotere druk op de beschikbare tijd. ,,Bij krapte in de accommodaties is het helaas niet mogelijk aan ieders wens te voldoen”, zo stelt het college.

NIEUW BEZETTINGSROOSTER

Met de komst van Sypel III wordt door de gemeente in overleg met de verenigingen het gesprek aangegaan over een nieuw bezettingsrooster. Het college geeft aan nadrukkelijk naar de wensen te luisteren. Maar zich ook in te spannen om zo veel mogelijk aan die wensen tegemoet te komen. Gewerkt wordt aan een ideaalrooster voor alle belanghebbenden.

Aangegeven wordt dat ontstane schade aan materialen van verenigingen, door gebruik van niet bevoegden, door de gemeente is vergoed. Het betrof onder meer materiaal in de gymzaal Biezenzaal waar materiaal van de gymvereniging ten onrechte enige tijd is gebruikt door leerkrachten van scholen. Indien er sprake is van slijtage van eigen materiaal van de vereniging dan ligt de verantwoordelijk bij de betreffende vereniging zelf.

SCHOONMAAK VAN SPORTZALEN

Ten aanzien van klachten over de schoonmaak van sportzalen zegt het college dat alle gymzalen en sporthallen inclusief kleedruimte eenmaal per dag worden schoongemaakt door de Inclusief Groep. Daarbij wordt nadrukkelijk gekozen voor wisselende schoonmaaktijden zodat niet altijd dezelfde vereniging of school in een zaal terecht komt die al meerdere keren is gebruikt. Indien klachten over de schoonmaak binnen komen wordt daarop actie ondernomen.

RENOVATIE GYMZALEN

Door het college wordt wel aangegeven dat een deel van de gymzalen aan renovatie toe is en dat een aantal zalen verouderde systemen heeft met in sommige gevallen een grotere storingsgevoeligheid. Ook hierop wordt onmiddellijk actie ondernomen na een melding.

GYMZAAL HOUTKAMP

Door Bos was gewezen op de situatie bij de gymzaal Houtkamp. Daar kon een raam jarenlang niet dicht omdat er klimop naar binnen groeide. Dit is inmiddels verholpen. Oorzaak was een geschil met een buurman dat inmiddels is opgelost. Volgens het college is het huidige budget voor materialen bij lange na niet toereikend om alle materialen over te nemen. Het budget dat beschikbaar is, wordt ingezet voor de verplichte halfjaarlijkse keuring en het daaruit voortvloeiende onderhoud van deze materialen of de vervanging daarvan.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie