Foto: Wim Balke
Foto: Wim Balke (Foto: Wim Balkewimbalke@live.nl)

Zwart-Wit'63 – Advendo'57: derde overwinning Harderwijkers

  Sport

Harderwijk - Tegen het laag geklasseerde Advendo'57 uit Ederveen kon Zwart-Wit'63 de 3e overwinning op rij boeken. En vanaf de aftrap was Zwart-Wit'63 de bovenliggende partij. In de eerste paar minuten kreeg de thuisploeg al 2 kleine kansen via Fabian van Panhuis en Martijn Smits.

Advendo zakte in op eigen helft en probeerde de ruimtes zo klein mogelijk te houden. Toch lukte het Zwart-Wit'63 diverse keren door de verdediging van de gasten te snijden. Dat het na 20 minuten nog steeds 0-0 stond was een raadsel. O.a. Oussama Labari, Mike Jansen en Maik Verhoef misten grote kansen om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Geheel onverwachts en totaal tegen de verhouding in kwam Advendo in de 30e minuut op voorsprong. Via een snel uitgevoerde counter schoot de aanvaller van Advendo prachtig raak: 0-1. Zwart-Wit'63 ging gelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar voetballend ging het in het laatste kwartier iets minder. Desondanks kreeg Zwart-Wit'63 nog voldoende mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Maar omdat dit niet lukte, gingen de ploegen met een 0-1 stand rusten.

In de 2e helft voetbalde Zwart-Wit'63 wat minder dan in de 1e helft. Advendo beperkte zich nog steeds tot het verdedigen van de voorsprong. Martijn Smits leek de ploegen op gelijke hoogte te brengen, maar hij zou buitenspel hebben gestaan, waardoor zijn goal werd afgekeurd. Een kwartier voor tijd voorkwam keeper Stijn van de Belt met een uitstekende redding dat Advendo de score verdubbelde. De tijd begon langzaam aan te dringen voor Zwart-Wit'63. In de 78e minuut viel eindelijk de bevrijdende treffer. Een voorzet van Mike Jansen werd prima ingekopt door Mustapha Kalkan: 1-1. In de 81e minuut kwam Zwart-Wit'63 op voorsprong. Na een goede actie schoot Mike Jansen via een been van de tegenstander de bal in de hoek: 2-1. Vanaf dat moment was de tegenstand van Advendo gebroken. In de 84e minuut schoot Martijn Smits prachtig de 3-1 binnen en was de overwinning zeker. Een volkomen terechte zege voor Zwart-Wit'63. Het enige verwijt dat gemaakt kan worden is dat door het missen van de vele kansen de wedstrijd te lang spannend bleef. Door de 3e overwinning op rij klimt Zwart-Wit'63 langzaam richting de top van de ranglijst.

Opstelling: Stijn van de Belt, Sander Bruinink, Reijer Roelofsen, Dave van de Sluis (65e minuut Mustapha Kalkan), Mike Jansen, Tom van Wijk, Mounir el Ablak, Oussama Labari, Martijn Smits (87e minuut Jan van Bijsteren), Maik Verhoef (75e minuut Bart Mous), Fabian van Panhuis

Meer berichten