Eerste competitiewedstrijd van Woelwaters EG1 tegen Houtrib EG1. Foto: S. Zuidam
Eerste competitiewedstrijd van Woelwaters EG1 tegen Houtrib EG1. Foto: S. Zuidam (Foto: S. Zuidam)

Woelwaters E-jeugd schrijft geschiedenis

  Sport

HARDERWIJK - Voor het eerst in de 75-jarige clubgeschiedenis heeft de Harderwijkse waterpoloclub een E-team; een jeugdteam onder de 11 jaar. Woelwaters EG1 bestaat uit 5 jongens en 5 meisjes en zaterdag speelden zij hun eerste competitiewedstrijd, thuis in de Sypel, tegen De Houtrib uit Lelystad.

Niveauverschil
De Woelwaters hadden weliswaar wat oefenwedstrijdjes gespeeld, maar het niveauverschil met de gastspelers bleek groot. Een aantal Houtrib spelers had vorig jaar al competitie gespeeld en dat was merkbaar. Eindstand: 1-20.

Hoewel snel duidelijk was welk team zou gaan winnen, bleef de bezieling bij De Woelwaters groot. De thuisploeg bleef strijden voor de bal en in de tweede periode wist Matai te scoren. Keeper Nicolien was vaak kansloos, maar liet ook een paar mooie reddingen zien. Dit alles onder luid gejuich van alle trotse ouders. Hoe sportief de kinderen zijn, bleek uit hun reactie na afloop: “Jammer dat we hebben verloren, maar we vonden het leuk en we hebben plezier gehad.”

Netto speeltijd
Een wedstrijd bij waterpolo E-jeugd duurt vier perioden van 4 minuten netto. Dat betekent dat alleen de tijd wordt meegeteld dat er ook echt wordt gespeeld. Dit lijkt erg kort, maar als de bal uit het speelveld raakt, staat de klok stil en moeten de spelers natuurlijk wel blijven bewegen. Continue trappelen en zwemmen is erg vermoeiend, daarom mag bij waterpolo onbeperkt worden gewisseld.

E-jeugd leert snel
De Woelwaters E-jeugd zal gedurende het seizoen gaan groeien. Op jonge leeftijd leren kinderen snel en kan er steeds gerichter worden getraind op tactiek en samenspelen. Gemotiveerde kinderen leren nóg sneller. En aan motivatie is bij De Woelwaters geen gebrek.

Trainer Petra Doornbos: “Ik sta al vele jaren op de kant en vind het telkens weer leuk om zo’n nieuwe groep enthousiaste kinderen les te geven.” Doornbos was als official aanwezig bij de wedstrijd en zag haar kinderen met een glimlach uit het water komen.

Meer berichten