De pupillen met hun trainers na de ontvangst van hun zilveren bekers
De pupillen met hun trainers na de ontvangst van hun zilveren bekers (Foto: Wessel Geursen)

Zilver voor alle pupillenteams Athlos

  Sport

Harderwijk - In teamverband hebben de atleetjes van de Harderwijkse atletiekvereniging Athlos meegedaan aan de Athletics-Champs van de Atletiekunie. Dat is een competitie tussen teams van pupillen in de basisschoolleeftijd van de negen atletiekverenigingen in de regio IJsseldelta; van Meppel, Emmeloord, Epe tot Harderwijk. De teams van jongens en meiden van dezelfde leeftijd streden tegen elkaar tijdens vier meerkampen.

Met klassieke onderdelen als estafette, hordelopen, hoog- en verspringen en discuswerpen, maar ook moderner met vortexwerpen. Anders dan bij de klassieke meerkamp is dat elk onderdeel steeds 20 minuten mocht worden beoefend; dus niet één keer sprinten, maar 20 minuten zo vaak als je wilt. Na 5 uur meerkampen is er als finale een coopertest van 4 of 6 minuten waarin alle laatste restjes energie worden aangesproken om zoveel mogelijk meters te maken.
Na vier competitiewedstrijden mochten alledrie de teams van Athlos in de leeftijden van 6-8, 9 en 10-11 jaar op het podium komen om hun beker voor de tweede plaats in ontvangst te nemen. Die bekers werd uitgereikt door de Nederlands kampioene hoogspringen Manon Schoop.

Vorig jaar eindigden alle Athlos teams op dezelfde plaats. Desgevraagd antwoordt pupillentrainer Martin Goedhart dat dat aantoont dat ze het niveau bij Athlos goed vasthouden naarmate de atleetjes ouder worden. Eind september zal het baanseizoen worden afgesloten met de Clubkampioenschappen, waarna de herfst lonkt met het crossen door de bossen. Op zaterdag 12 oktober organiseert Athlos zelfs de nationaal kampioenschappen estafette-cross in Harderwijk.
Ook benieuwd naar atletieken op de baan? Doe dan mee aan de scholierenbaanloop op woensdag 25 september.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden