TMindful Trailrunnning: deelnemers aan een clinic.
TMindful Trailrunnning: deelnemers aan een clinic. (Foto: Eigen foto Mindful Run Harderwijk)

Woensdagavond 10 juli 2019 wordt er weer een Mindful trailRun Clinic aangeboden in Harderwijk

  Sport

Harderwijk - Woensdagavond 10 juli organiseert Mindful Run Harderwijk weer Mindful trailRun Clinic van 2,5 uur in de bossen rondom Harderwijk. Deze clinic is laagdrempelig toegankelijk voor iedere deelnemer die wil kennis maken met de uitdaging van trailrunning.

Iedere hardloper loopt weleens een stuk off-road of bouwt dit soort trainingen bewust in het trainingsprogramma. Voordeel is dat je minder op snelheid, maar meer op gevoel loopt. Dit speelse karakter maakt lopen minder stresserend. Iedere stap die je zet is anders door de wisselende ondergrond, dus een goede concentratie is belangrijk. Door Trials te lopen bouw je meer kracht op in je benen en krijg je sterkere enkels. Het is ook een training voor je bovenlichaam doordat je continu moet ‘balanceren’ in zowel oneffen als heuvelachtig terrein.

Je zou het niet verwachten, maar de zachtere en afwisselende ondergrond is vriendelijker voor je gewrichten, waardoor je makkelijker langere afstanden kunt lopen.

In deze uitgebreide Clinic hebben de technieken van de Mindful Run en trailRunning elkaar gevonden waarbij trailruntechnieken, mindfulness, Yoga en ademhalingstechnieken aan bod komen. Door middel van mindfulness en de juiste ademhaling is het mogelijk om een stuk efficiënter met je energie om te gaan.

Na de clinic ga je de technieken toepassen in een echte Mindful trailRun. Het gaat tijdens deze trailRun niet om de snelheid of de afstand. Iedereen kan meedoen, maar enige hardloopervaring is wel gewenst. De totale afstand die wordt gelopen in de 2,5 uur is 5 - 8 km.

Programma:

18.30 - 20.30 uur: Mindful trailRun Clinic

20.30 - 21:00 uur: Ontspannen Mindful Women trailRun

21:00 – 21:30 uur: Koffie/thee/chocolademelk na afloop

Aanmelden kan via www.mindfulrun.nl/harderwijk

Of kijk op : https://www.mindfulrun.nl/clinics-events/mindful-trailrun-harderwijk/

Voor meer informatie kun je ook kijken op de website
https://www.focusopbewegen.nl

Meer berichten