Start van de Germano Veldwijkloop
Start van de Germano Veldwijkloop (Foto: Luuk de Jong)

Athlos huldigt tien clubkampioenen

  Sport

Harderwijk - De Harderwijkse atletiekvereniging Athlos organiseerde de afgelopen twee weken clubkampioenschappen voor de wegatleten.

Na vier wedstrijden werd het klassement opgemaakt. De meerkamp bestond uit een coopertest van 12 minuten op de atletiekbaan, een wegwedstrijd tijdens de Germano Veldwijkloop, een snelle 1.000 of 1.500 meter op de baan, waarna het clubkampioenschap afgelopen donderdag werd afgesloten met een lange bosloop. Mul zand en het hoogteverschil maakte dat een taaie afsluiter.
Hardlopers bij Athlos trainen op hun eigen niveau in vijf verschillende trainingsgroepen. Regelmatig is ook een startersgroep om het hardlopen op te bouwen; daarna stromen zij in hun eigen niveau. Elke loopgroep kende zijn eigen mannelijke en vrouwelijke clubkampioen. En er eindigden enkele starters van vorig jaar op het podium. De tien clubkampioenen Koen Couperus, Hilde Tempel, Rick Celie, Dineke Bos, Erwin Egberts, Chantal van Ginkel, Reijer Timmer, Natalie Verlinden, Wim Paul Donkers en Karen van Gelder werden afgelopen vrijdagavond gehuldigd tijdens het jaarlijkse Athlosfeest. De beker voor de snelste 65-plusser ging naar Paul van Uhm. Het was ook het moment om Petra van Essen als vrijwilliger van het jaar in het zonnetje te zetten.

Meer berichten