Oefenen in afdalen tijdens de clinic. Eigen foto: Mindful Run Harderwijk
Oefenen in afdalen tijdens de clinic. Eigen foto: Mindful Run Harderwijk (Foto: Eigen foto Mindful Run Harderwijk)

Mindful trailRunning

  Sport

Mindful Run Harderwijk houdt zondag 19 mei weer een Mindful trailRun Clinic van 2,5 uur in de bossen rondom Harderwijk. Deze clinic is laagdrempelig en toegankelijk voor iedere deelnemer die wil kennis maken met de uitdaging van trailrunning.

Harderwijk - Iedere hardloper loopt weleens een stuk off-road of bouwt dit soort trainingen bewust in het trainingsprogramma. "Voordeel is dat je minder op snelheid, maar meer op gevoel loopt. Dit speelse karakter maakt lopen minder stresserend. Iedere stap die je zet is anders door de wisselende ondergrond, dus een goede concentratie is belangrijk. Door Trials te lopen bouw je meer kracht op in je benen en krijg je sterkere enkels. Het is ook een training voor je bovenlichaam doordat je continu moet ‘balanceren’ in én oneffe én heuvelachtig terrein", aldus trainer Dennis Leemeijer.

"Je zou het niet verwachten, maar de zachtere en afwisselende ondergrond is vriendelijker voor je gewrichten, waardoor je makkelijker langere afstanden kunt lopen."

In deze uitgebreide Clinic hebben de technieken van de Mindful Run en trailRunning elkaar gevonden waarbij trailruntechnieken, mindfulness, Yoga en ademhalingstechnieken aan bod komen. Door middel van mindfulness en de juiste ademhaling is het mogelijk om een stuk efficiënter met je energie om te gaan.

Leemeijer: "Na de clinic gaan we de technieken toepassen in een echte Mindful trailRun. Het gaat tijdens deze trailRun niet om de snelheid of de afstand. Iedereen kan meedoen, maar enige hardloopervaring is wel gewenst. De totale afstand die wordt gelopen in de 2,5 uur is 5 tot 8 kilometer.

Aanmelden kan via

www.mindfulrun.nl/harderwijk

Programma:

09.30 - 11.30 uur: Mindful trailRun Clinic

11.30 - 12:00 uur: Ontspannen Mindful Women trailRun

12:00 – 12:30 uur: Koffie/thee/chocolademelk na afloop

Meer berichten