!
Yannick Bouw maakte zijn debuut voor VVOG uitgerekend tegen zijn oude club VVSB.
Yannick Bouw maakte zijn debuut voor VVOG uitgerekend tegen zijn oude club VVSB. Foto: Peter Pols

Na maanden getrouwtrek weer op het veld

21 februari 2020 om 16:30 Sport

Harderwijk - Een arbitragezaak stelde hem in het ongelijk, maar door gewijzigde werkomstandigheden mocht Yannick Bouw toch de overstap maken van VVSB naar VVOG. De spits (23) uit Nijkerkerveen is blij dat hij eindelijk weer op het veld staat en nu een stuk dichterbij huis.

Marco Jansen

Om zijn conditie op peil te houden trainde hij al sinds 4 januari als proefspeler mee bij VVOG. Bouw kreeg 13 februari groen licht van de KNVB voor een definitieve overstap. Uitgerekend tegen zijn oude club debuteert hij in het shirt van VVOG en startte direct in de basis. “Super, na zeven weken niet te mogen spelen is het wel lekker dat het eindelijk zo ver was. Ik ging er niet van uit. Het was nog erg wennen en zoeken. Ik train wel mee met de jongens, maar in de wedstrijd weet ik nog niet wanneer ik een (steek)pass moet verwachten.”

Bouw wisselde in de voorhoede veel van positie met Rihairo Meulens en Mike Ahrens en kreeg één grote kans. “Ik kreeg een voorzet van Rihairo, maar zag de bal te laat, omdat er een verdediger voor stond, waardoor de bal schampte en hij voorlangs ging.

Bouw maakte afgelopen zomer de overstap naar VVSB in Noordwijkerhout waar hij 5 keer scoorde in 15 optredens. Het seizoen 2018-2019 had hij bij Eemdijk ondanks de degradatie 16 goals gemaakt in de derde divisie. “VVOG had toen ook al interesse, maar ik koos voor VVSB, dat toen nog tweede divisie speelde. Toen ik daar tekende, was ik recruiter bij een uitzendbureau. Maar sinds een half jaar ben ik voor mezelf begonnen als hovenier. Ik heb vroeger ook jaren in dat vak gezeten. Het is een stuk zwaarder dan werken op kantoor. Je begint om 7.00 uur en bent om 19.00 klaar. Ik moest spullen klaar maken voor de volgende dag en terwijl mijn vader naar Noordwijkerhout reed, nog bellen en mailen. Ik stapte 17.45 uur in de auto; het was zeker een uur en een kwartier rijden en dat vier keer per week.”

Arbitragezaak

In oktober gaf hij aan dat die combinatie niet meer te doen was. “Ze bleven rekken en op een gegeven moment hakte ik zelf de knoop door dat ik weg wilde. Ik had een akkoord met de TC dat mijn contract op 15 december zou worden ontbonden. Maar de voorzitter wilde mij alleen tegen een hoge vergoeding naar VVOG laten gaan. Doordat ik geen KNVB-geregistreerd contract had, kon ik niet overstappen. De communicatie was al met al niet heel goed.”

Een arbitragezaak van Bouw tegen VVSB diende op 30 januari om de overschrijving gedaan te krijgen. Het vonnis stelde hem in het ongelijk: hij had geen dispensatie aangevraagd. Dit deed hij vervolgens alsnog, en kreeg van de bond toestemming om vanwege gewijzigde werkomstandigheden naar VVOG over te stappen. “Ik heb een 2,5 jarig contract getekend en geleerd dat ik niet meer zo ver van huis ga voetballen. Ik ben blij dat het klaar is en dat ik hier ben. Ik ga ervan uit dat ik ook bij VVOG mijn doelpunten kan maken. We staan aardig achter, maar ik ga er alles aan doen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie