Mindful Power Walk: Start nieuwe 5-weekse cursus

  Sport

Harderwijk - Op dinsdagavond 16 april start een 5-weekse cursus Mindful Power Walk in Harderwijk. De volgende dagen zijn 23, 30 april, 7 en 14 mei. Tijdens de 5-weekse cursus ervaar je waarom Mindful Wandelen in een stevig tempo zo leuk en gezond is.

Wat is Mindful Power Walk?

Zoals de naam al aangeeft is het niets meer dan wandelen maar dan met een beetje meer power. Oftewel je gaat het tempo verhogen. Het gemiddelde looptempo als je bijvoorbeeld een blokje om gaat of de hond uitlaat is 3 - 4 km/uur. Nu ga je daar minstens 1 á 2 km/ uur aan toevoegen want powerwalken doe je namelijk met een snelheid tussen de 5- en 7 km/uur. Nu is bij Mindful Power Walk de snelheid helemaal geen doel op zich, maar het middel om je zelf uit te dagen terwijl je geniet van alles wat in het bos te beleven valt en oefent met ademhaling, mindfulness en yoga. Het is zeker niet de bedoeling dat je buiten adem raakt. Daarom is deze cursus toegankelijk voor iedereen die van stevig doorwandelen houdt maar de sportieve lat voor zichzelf niet al te hoog legt.

Door te wandelen versterk je botten en spieren en vermindert de kans op botontkalking. Stevig wandelen helpt je ook kraakbeen op te bouwen, hierdoor kun je soepeler blijven bewegen. Elke dag 30 minuten flink wandelen verlaagt je bloeddruk en je cholesterol.

Tijdens de cursus begin je altijd rustig met inwandelen en oefeningen. Daarna gaat het tempo langzaam omhoog. Waarom dan nog wachten om met de cursus te starten? De Mindful Power Walk cursus is toegankelijk voor iedereen: beginnende of geoefende wandelaar, maar enige ervaring met wandelen is wel een pré. Je leert te luisteren naar je lichaam, signalen te herkennen, op een gezonde manier adem te halen en vooral met plezier te wandelen.

Meldt je aan voor de cursus van 16 april. Voor meer informatie kun je kijken op internet: www.mindfulrun.nl/harderwijk of op Facebook: Mindful Run Harderwijk. Mail voor meer informatie met info@mindfulrunharderwijk.nl.

Meer berichten