Zilver voor Kirsten Heres en brons voor Maud Drost
Zilver voor Kirsten Heres en brons voor Maud Drost (Foto: Eigen foto)

Twee turnsters uit Harderwijk op NK turnen!

  Sport

Harderwijk - Kirsten Heres (18 jaar) en Maud Drost (12 jaar) zijn twee jaar geleden vanuit Harderwijk naar de gymnastiekvereniging in Nunspeet overgestapt. Hun eigen trainster stopte met training geven. Om op hoog niveau te kunnen blijven turnen reizen ze drie keer per week naar Nunspeet om daar te trainen. Begin dit seizoen is ook Hilde Boonen (21 jaar) uit Harderwijk samen met haar zus Jelien overgestapt naar Nunspeet. Zij turnden voorheen altijd in Hierden.

Zaterdag 6 april stond al een poos gemarkeerd in de agenda voor de Harderwijkse turnsters van GV Nunspeet. In Leusden hebben jeugdturnster Maud Drost en seniorturnsters Hilde Boonen en Kirsten Heres gestreden voor een plek op het NK.

Maud beet samen met haar clubgenootje Janika het spits af. Het eerste toestel sprong is voor Maud misschien wel haar favoriete. Maud scoorde de een na hoogste score. Op brug turnde Maud heel strak. En ook op balk turnde Maud heel strak en sierlijk! Als laatste toestel turnden de meiden op vloer. Maud heeft hier een schitterde oefening geturnd! Ze doet ook aan dansen en dat was te zien! Maar ook haar salto's en spagaatsprongen waren heel ruim en hoog uitgevoerd. Maud turnde de beste wedstrijd van haar leven en genoot zichtbaar! Na vier toestellen werd het eindklassement allround bekend. Wat een verrassing, Janika werd vierde en Maud eindigde zelfs op het podium met een derde plaats! Beide turnsters mogen op 18 mei in Vianen het NK alround turnen!

In ronde vier was het de beurt aan de senioren Kirsten en Hilde, samen met hun clubgenootje Talida. Hier waren 25 deelnemers en slechts vijf finaleplaatsen beschikbaar. Het leek vooraf bijna onmogelijk een plaats voor het NK te verdienen. De dames begonnen goed op sprong. Op brug is vooral Hilde erg sterk. Hilde maakte helaas een heel dure fout. Balk is altijd een zenuwentoestel voor de meiden. Hilde maakte helaas ook op balk een dure fout. Heel knap van Kirsten dat zij na haar teamgenootje te zien falen op balk, alsnog een topoefening op balk kon neerzetten. Ze haalde met bijna een half punt verschil de hoogste score op balk. En dus ook een ticket voor het NK op balk! Vloer is samen met balk het favoriete toestel van Kirsten. Dat liet ze zien! Op vloer maakte ze haar goede meerkamp af door te stralen! Ze won de zilveren medaille en mag ook op 18 mei het NK allround turnen! Hilde liet heel knap op vloer zien dat ook zij mee kan strijden om een plaats op het NK. Helaas zat het er dit jaar niet in. Ze eindigde als 15e en Talida als 19e in de meerkamp.
Al met al een heel succesvolle dag! Drie NK tickets voor de meiden uit Harderwijk!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden