Terschuurse Boys – Zwart-Wit'63. Foto: Wim Balke
Terschuurse Boys – Zwart-Wit'63. Foto: Wim Balke (Wim Balke Fotografie)

Terschuurse Boys – Zwart-Wit'63

  Sport

Harderwijk - In de vreemde competitie van dit jaar zijn er 2 koplopers, een paar ploegen die tegen degradatie knokken en een grote middenmoot. Bij een nederlaag moet je naar beneden kijken, bij een overwinning mag je weer dromen van promotie.

Terschuurse Boys uit is voor Zwart-Wit'63 een lastige wedstrijd. Spelen op natuurgras is tegenwoordig sowieso vreemd, maar het gras lag er in Terschuur prima bij. De wedstrijd was in de 1e helft niet hoogstaand en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. De 1e kans was voor Zwart-Wit'63 maar Quintin Slagtand schatte een prima voorzet van Maik Verhoef niet goed in en zijn inzet verdween over en naast het doel van Terschuurse Boys. Verdedigend stond Zwart-Wit'63 prima, maar toch was het de thuisploeg die de score onverwachts opende. Een lange bal werd verkeerd ingeschat en de bal kwam voor de voeten van een aanvaller van Terschuurse Boys. Zijn inzet werd onhoudbaar achter keeper Stijn van de Belt gekruld. De wedstrijd bleef verder in evenwicht en omdat er niet meer werd gescoord, bleef de stand tot de rust 1-0.

De 2e helft verliep heel anders en binnen 6 minuten stond er een hele andere stand op het scorebord. In de 48e minuut werd Quintin Slagtand diep gestuurd. Zijn voorzet werd door een verdediger van Terschuurse Boys achter zijn eigen keeper gekopt: 1-1. Weer 3 minuten later was het weer raak. Quintin Slagtand stond weer aan de basis van het doelpunt. Na een goede actie speelde hij Mike Jansen aan. De nummer 10 van Zwart-Wit'63 kon alleen gestopt worden door een overtreding en volkomen terecht kreeg Zwart-Wit'63 een penalty. Aanvoerder Reijer Roelofsen nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de toegekende penalty beheerst en onhoudbaar binnen: 1-2. Met aanvoerder Reijer Roelofsen is gelijk de absolute uitblinker genoemd. Na een wekenlange afwezigheid speelde de centrale verdediger een PRIMA wedstrijd. De hele 2e helft bleef Zwart-Wit'63 de betere ploeg. Het was wachten op de definitieve beslissing. En die kwam er in de 72e minuut. Na uitstekend voorbereidend werk van Maik Verhoef, kon Quintin Slagtand zijn goede 2e helft belonen met een doelpunt: 1-3. In de rest van de wedstrijd kwam Zwart-Wit'63 niet echt meer in de problemen. Vlak voor tijd moest Dave van der Sluis geblesseerd het veld verlaten, waardoor Zwart-Wit'63 de wedstrijd met 10 mensen moest eindigen. De thuisploeg werd nog 1 keer gevaarlijk, maar een van richting veranderd schot werd prachtig gestopt door Stijn van de Belt. Na 7 minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor de laatste keer. Een terechte overwinning voor Zwart-Wit'63, waardoor de Harderwijkers weer naar boven kunnen kijken.

Opstelling: Stijn van de Belt, Ricardo Westerink, Dave van de Sluis, Reijer Roelofsen, Tom van Wijk, Erik Jansen, Christijn Geerlings (65e minuut Bart Mous), Jordy Ernsten, Mike Jansen (82e minuut Fabian van Panhuis), Maik Verhoef (75e minuut Maurice van Plateringen), Quintin Slagtand

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden