Oumaima Aarab op erepodium NK Karate
Oumaima Aarab op erepodium NK Karate (Foto: j. v.d. Hoofdakker)

Goud, zilver en brons voor Karateka's

  Sport

Harderwijk - Met twaalf karateka’s nam de Harderwijker Sportschool J. v.d. Hoofdaker deel aan de Nederlands Kampioenschappen Karate tot -21 jaar gehouden te Zoetermeer.

Oumaima Aarab wist in de categorie Junioren (16-17 jaar) ongeslagen de finale te bereiken en mocht het goud in ontvangst nemen. Deze talentvolle karateka staat vanaf 2011 al bijna jaarlijks op het erepodium bij het onderdeel Kata. In 2016 en 2018 als Nationaal Kampioen. Zij maakt nu deel uit van de Nationale selectie en werd in 2017 al eens uitgezonden naar het Europees Kampioenschap.

Melora Kranen, die voor het eerst deelnam aan dit kampioenschap, werd eerste in haar categorie (meisjes 8-9 jaar). Yasmin Balallo bereikte in de categorie (meisjes 10-11 jaar) een niet onbelangrijke derde plaats. Bij de heren was het Daniel Kranen die het zilver in ontvangst mocht nemen in de categorie Cadetten (jongens 14-15 jaar). Ongeslagen bereikte hij de finale.

Ook de overige Harderwijker karateka’s mogen niet ontevreden zijn, ook zij hebben prima gepresteerd. De karateka’s Jasper van Herwijnen, Koen Wilting en Jasper Jansen wisten via herkansing zich te plaatsen voor het gevecht om de derde plaats maar moesten hun tegenstander gewonnen geven waardoor zij als vijfde eindigden.

Tijdens dit kampioenschap werd voor de eerste maal als demonstratie het Para-Karate georganiseerd. Frank Schrauwen vertegenwoordigde de sportschool bij dit onderdeel. Luid toegejuicht door onze karateka’s en meegereisde ouders liet hij zijn Kata zien aan de vijf man sterke Jury. Hij eindigde op een 2e plaats en mocht uit handen van de voorzitter van het WOC, Ronald Meijer zijn medaille in ontvangst nemen.

Meer berichten