Doelpuntenmaker Michael Roelofsen. Foto: Wim Balke
Doelpuntenmaker Michael Roelofsen. Foto: Wim Balke (Foto: Wim Balke)

Zwart-Wit'63 – Rood Wit'58

  Sport

Harderwijk - De thuiswedstrijd tegen Rood Wit'58 was erg belangrijk voor Zwart-Wit'63. Bij winst zou het een sprong op de ranglijst kunnen maken richting subtop, maar bij verlies zou het naar de onderste plaatsen moeten kijken. In de laatste 3 seizoenen heeft Zwart-Wit'63 niet kunnen winnen van Rood Wit'58, dus het zou een lastige wedstrijd worden.

Zwart-Wit'63 begon redelijk aan de wedstrijd en het zette de gasten uit Putten direct onder druk. Maar deze redelijke fase zou van korte duur zijn. Rood Wit'58 kwam steeds beter in de wedstrijd en het niveau van Zwart-Wit'63 daalde met de minuut. Na 21 minuten kwam Rood Wit'58 op een terechte 0-1 voorsprong. De manier waarop Zwart-Wit'63 verdedigde bij dit doelpunt was typerend voor het spel van de ploeg. Tussen een paar toekijkende verdedigers, kon de aanvaller van Rood Wit'58 ongehinderd inschieten en de bal verdween hard in het dak van het doel. Wie dacht dat Zwart-Wit'63 door dit doelpunt wakker geschud zou zijn, kwam bedrogen uit. Er zat geen enkel vuur in het spel en een aantal spelers leek het belang van de wedstrijd niet in te zien. Uiteindelijk mocht Zwart-Wit'63 blij zijn dat het met een 0-1 achterstand ging rusten.

Trainer Remko Ahrens had in de rust zowel verbaal als met 2 wissels zijn ongenoegen geuit. Met Quintin Slagtand en Fabian van Panhuis voor Bart Mous en Jan van Bijsteren ging Zwart-Wit'63 direct op jacht naar de gelijkmaker. Vooral via de 2 snelle invallers werd het doel van oud-Zwart Witter René van Hemel direct onder druk gezet. Zwart-Wit'63 kreeg in de openingsfase diverse kansen en het was wachten op de gelijkmaker. Maar het moest goed op blijven letten bij de counters van Rood Wit'63. En bij één van deze counters moest Maurice van Plateringen met een overtreding ingrijpen en omdat hij hiervoor zijn tweede gele kaart kreeg, moest Zwart-Wit'63 ruim een half uur verder met 10 man. Maar ondanks deze numerieke minderheid, veranderde er niets aan het spelbeeld. Ook met 10 man was Zwart-Wit'63 veel beter dan de 11 van Rood Wit'58. In de 70e minuut kwam de beloning voor Zwart-Wit'63. Een prima ingedraaide vrije trap van Mike Jansen werd uitstekend ingekopt door Christijn Geerlings: 1-1. Zwart Wit'63 nam geen genoegen met deze stand en ging op jacht naar een tweede treffer. En in de 77e minuut viel die tweede treffer. En wat voor één! Met een werkelijk schitterende omhaal liet spits Michael Roelofsen keeper René van Hemel kansloos: 2-1. Met verdediger Bas van Loo voor de moegestreden Michael Roelofsen moest Zwart-Wit'63 deze wedstrijd over de streep trekken. Rood Wit'58 probeerde het in de eindfase van de wedstrijd nog wel, maar het echte geloof was er niet bij de gasten. Verder dan een schot dat via de vingertoppen van keeper Stijn van Belt tegen de paal kwam, kwam Rood Wit'58 niet. Toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot, kon geconcludeerd worden dat Zwart-Wit'63 op basis van de 2e helft terecht gewonnen had.

Opstelling: Stijn van de Belt, Ricardo Westerink, Dave van de Sluis, Tom van Wijk, Maurice van Plateringen, Christijn Geerlings, Jan van Bijsteren(46e minuut Fabian van Panhuis), Jordy Ernsten, Michael Roelofsen(80e minuut Bas van Loo), Bart Mous(46e minuut Quintin Slagtand), Mike Jansen

Meer berichten