Foto: Wim Balke
Foto: Wim Balke (Foto: Wim Balkewimbalke@live.nl)

CJVV – Zwart-Wit'63

  Sport

Harderwijk - Na de grote nederlaag tegen ASC Nieuwland, kreeg Zwart-Wit'63 kans op revanche tegen de andere Amersfoortse club CJVV.

Zwart-Wit'63 kampt al wekenlang met (ernstige) blessures, dus het is voor trainer Remko Ahrens elke week weer puzzelen. Maar de boodschap vooraf was duidelijk: er moest gewonnen worden! CJVV staat laag op de ranglijst, maar is beslist geen slechte ploeg. Sterker nog, de thuisploeg was in de openingsfase de betere ploeg. CJVV had het meeste balbezit, zonder dat het echt gevaarlijk kon worden voor het doel van Stijn van de Belt. Na de openingsfase kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Zwart-Wit'63 kwam steeds beter in de wedstrijd, maar was erg slordig in de fases dat het CJVV pijn kon doen. In de 28e minuut kwam Zwart-Wit'63 op voorsprong. Een prachtige dieptepass van Mike Jansen werd op waarde geschat door Jordy Ernsten. De veelzijdige speler, al een paar weken kampend met lichte blessures, maar altijd hard werkend voor de ploeg, schoot de bal diagonaal langs de keeper in doel: 0-1. In de 30e minuut leek Zwart-Wit'63 de wedstrijd al te beslissen. Een door Jan van Bijsteren ingedraaide vrije trap werd door aanvoerder Bart Mous keihard tegen de touwen gekopt: 0-2. Zwart-Wit'63 had in de daaropvolgende fase de wedstrijd onder controle en het leek erop dat de stand tot de rust niet meer zou wijzigen. Onverwacht en ook totaal onnodig liet Zwart-Wit'63 de thuisploeg toch terug in de wedstrijd komen. In de 43e minuut werd een kopbal uit een corner in eerste instantie nog gestopt, maar in de rebound wist CJVV toch de aansluitingstreffer te scoren: 1-2. Dit was gelijk de ruststand.

In de 2e helft was CJVV de betere ploeg. Zwart-Wit'63 bleef goed georganiseerd voetballen, maar was in balbezit buitengewoon slordig. CJVV had weer meer balbezit, maar het lukte de Amersfoorters niet om grote kansen te creëren. Onder leiding van keeper Stijn van de Belt, maar vooral door de met de week beter spelende Eric Jansen bleef Zwart-Wit'63 moeiteloos overeind. De thuisploeg raakte steeds geïrriteerder en zowel aan de kant als in het veld groeide de frustratie aan Amersfoortse kant met de minuut. Of het van invloed geweest is op de beslissingen van de scheidsrechter zullen we nooit weten, feit is wel dat in de laatste fase van de wedstrijd een aantal beslissingen in het nadeel van CJVV viel. Eerst werd een kopbal uit een corner van (of over??) de lijn weggekopt. En even later kreeg CJVV geen strafschop na een overtreding in het strafschopgebied. Daar tegenover stond dat Zwart-Wit'63 veel beter om had moeten gaan met de counter mogelijkheden. De wedstrijd bleef daarom tot het laatste moment niet goed, maar wel ontzettend spannend. Maar omdat er niet meer werd gescoord, was de 1-2 ruststand ook de eindstand. Een moeizame maar wel heel belangrijke overwinning voor Zwart-Wit'63.

Opstelling: Stijn van de Belt, Ricardo Westerink, Dave van de Sluis, Eric Jansen, Tom van Wijk, Maurice van Plateringen, Christijn Geerlings, Jan van Bijsteren, Jordy Ernsten(75e minuut Michael Roelofsen), Bart Mous(70e minuut Fabian van Panhuis), Mike Jansen(80e minuut Quintin Slagtand)

Meer berichten