Start van de 700mtr jongens groep 6
Start van de 700mtr jongens groep 6 (Foto: Luuk de Jong)

Zonovergoten strijd om de snelste basisschool uit Ermelo en Harderwijk tijdens scholierenbaanloop

  Sport

Harderwijk - Afgelopen woensdag 26 september vond de scholierenbaanloop plaats. Op de atletiekbaan van AV Athlos streden zo’n 150 leerlingen van verschillende basisscholen uit Harderwijk en Ermelo om wie de snelste leerling was. Voor alle deelnemers was er na de finish een blijvend aandenken. Voor de nummers 1, 2 en 3 van elke groep was er daarnaast een huldiging op het podium en een prijs.

Van praktisch alle Harderwijkse scholen stonden snelle leerlingen aan de start. De prijzen gingen naar leerlingen van de Alfons Arïens, het Baken, de Bogen, de Bron, Dominicus, Fontanus, het Startblok, de Veste, Wegwijzer, Willem Alexander en Wolderweide. De allersnelste leerling op de 700 meter was de Startblok groep 6-er Tieme Koornstra.

Na de geleverde prestatie was er voor iedereen een verfrissend ijsje. En dat paste prima bij het zonovergoten nazomerweer. Daarna waren er atletiekclinics op het middenterrein zoals verspringen en bal- en Vortexwerpen. En wie nog energie overhad kon zich uitleven op een hindernisbaan springkussen.

MBO-studenten van de opleiding Sport & Bewegen van Landstede hebben de basisschoolleerlingen begeleid tijdens hun hardloopwedstrijd. Dat was fijn voor met name die lopers die moeite hadden hun energie goed te verdelen over de loopafstand van 300 en 700 meter. Zij kregen daardoor extra aanmoediging en begeleiding.

De scholierenbaanloop werd afgesloten met de scholenloop: een estafetteloop van 4x200mtr met een team van drie leerlingen en één juf/meester (of een andere volwassene), waarbij echte estafettestokjes moesten worden doorgegeven. De grote scholenloopbeker werd gewonnen door het team van de Wegwijzer uit Harderwijk, de jongens en meiden van het Startblok werden tweede en derde.

Meer berichten