Foto: pr

Dammers Harderwijk naar bekerfinale KNDB

  Sport

Harderwijk - Voor het eerst in haar 90 jarig bestaan heeft het viertal van DCH weten door te dringen tot de absolute landelijke top. Nadat op zaterdag 19 Mei 2018 de Harderwijkers de dammers uit Haarlem en Amersfoort hadden uitgeschakeld in de nationale beker mochten Niek Kuijvenhoven, Kees de Jong, Jan Willem Hoeve en Egbert van Hattem het namens DCH op gaan nemen tegen Wageningen, Huissen en Leiden.

In de eerste ronde verrasten de Harderwijkers vriend en vijand door de toppers van WSDV uit Wageningen met 5-3 te verslaan. Kees en Jan Willem wisten hun partijen knap winnend af te sluiten en Niek pakte het winnende vijfde punt. De tweede ronde tegen Huissen eindigde in een 4-4 gelijkspel. Kees en Niek bereikten een verdiende overwinning, waar de tegenstanders voor Jan Willem en Egbert een maatje te groot bleken te zijn.

Ook de derde en beslissende ronde tegen Leiden eindigde onbeslist in 4-4. Deze keer zette Egbert zijn team op voorsprong door op het eerste bord de winst binnen te slepen. Niek en Kees troffen de sterkste tegenstanders en hielden die keurig op remise waardoor de punt voorsprong niet meer weggegeven werd. Op zaterdag 16 Juni 2018 mag het sterkste viertal van DCH zich tussen alle grote namen van de Nederlandse damsport van hun sterkste kant laten zien.

Tevens heeft DCH met het bereiken van deze finaleplaats zich voor komend seizoen verzekerd van deelname aan de KNDB-beker.

Meer berichten