Foto: Erik Vis
Foto: Erik Vis (Foto: Erik Vis)

Bryan Vis zilver tijdens NK Turnen

  Sport

Harderwijk - Afgelopen weekend is Bryan Vis tweede geworden op het onderdeel "sprong" tijdens de toestelfinales van het Nederlands Kampioenschap Turnen in Hoofddorp.
De finales begonnen al op zaterdag met de meerkamp. Bryan begon op een van zijn favoriete onderdelen ringen, maar helaas ging het juist op dit onderdeel helemaal mis. Tijdens de afsprong met dubbel salto timede hij verkeerd, waardoor hij op zijn handen en gezicht landde. Enigszins teleurgesteld heeft hij zich weten te herpakken en met een tweede plek op sprong en een vierde plek op vloer resulteerde dit in een 8e plaats overall. Hiermee plaatste hij zich ook nog voor de Ahoy cup in Rotterdam op 23 en 24 juni.
Op zondag waren de toestelfinales. Bryan had zich geplaatst voor vloer, ringen en sprong. Op vloer eindigde hij als vijfde en daarna moest hij op de ringen aantreden. Iedereen kon de spanning van de vorige dag voelen. Gelukkig ging het een stuk beter en behaalde hij ook hier de vijfde plek.
Als laatste onderdeel moest hij naar sprong. Hier moeten de turners twee sprongen maken. De eerste sprong ging keurig en met de landing maakte hij een klein hupje. De tweede sprong ging heel goed. De score van 18.900 punten was ruim genoeg was voor zilver. Een mooie afsluiting van een goed seizoen.

Meer berichten