Michael Roelofsen de winnende 2-1 binnenschiet. Foto: Wim Balke
Michael Roelofsen de winnende 2-1 binnenschiet. Foto: Wim Balke (Foto: Wim Balke)

Zwart-Wit'63 wint van aanstaande kampioen

  Sport

Harderwijk - Na de spectaculaire overwinning op SP Teuge moest Zwart-Wit'63 thuis aantreden tegen vv Unicum. vv Unicum staat al het hele seizoen bovenaan en het is niet de vraag óf ze kampioen worden, maar wanneer.

Zwart-Wit'63 begon niet goed aan de wedstrijd en al na 2 minuten keek het tegen een 0-1 achterstand aan. Een hard afstandsschot kon eerst nog gekeerd worden door keeper Stijn van de Belt, maar de rebound was voor spits Cees Toet van vv Unicum: 0-1. Unicum zette Zwart-Wit'63 daarna direct onder druk en de thuisploeg had moeite om zich onder de druk vandaan te voetballen. Maar na 10-15 minuten kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Zwart-Wit'63 werd steeds brutaler en het kwam steeds dichter bij het doel van vv Unicum. vv Unicum heeft voor de 3e klasse een prima elftal, maar de zwakte lag deze middag toch wel in de verdediging. Het lukte Zwart-Wit'63 steeds beter om de zwaktes van vv Unicum bloot te leggen. Eerst ontstonden er een paar dreigende situaties via corners en kregen Michael Roelofsen en Nuij Visser grote kansen om de score gelijk te trekken. Zwart-Wit'63 begon steeds meer aanspraak te maken op de gelijkmaker. En die gelijkmaker viel nog in de 1e helft. Quintin Slagtand was zijn directe tegenstander al een paar keer te snel af geweest, maar in de 45e minuut stond hij met een werkelijk schitterende actie aan de basis van de 1-1. Nadat hij een paar spelers had gepasseerd was het Nuij Visser die de keeper van vv Unicum passeerde. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor de rust. Een mooier moment om de gelijkmaker te scoren is er niet en het gevoel dat de aanstaande kampioen was te verslaan, groeide met de minuut.

En dat gevoel werd vlak na rust nog eens versterkt. Hassib Quarashi kreeg de bal wat gelukkig in vrijstaande positie voor zijn voeten. Met een mooie voorzet zette hij Michael Roelofsen alleen voor de keeper en beheerst schoot de spits de bal tegen de touwen: 2-1. Vanaf dat moment ontstond er een boeiend voetbalgevecht. vv Unicum probeerde het heft weer in handen te nemen, maar de onverzettelijke Harderwijkers gingen tot het uiterste om de voorsprong te behouden. De verdediging van Zwart-Wit'63 stond als een huis en het gaf nauwelijks kansen weg. Halverwege de 2e helft kreeg Zwart-Wit'63 een tegenslag te verwerken toen Reyer Roelofsen zijn 2e gele kaart kreeg. En met 10 man zou het een hele zware dobber worden voor Zwart-Wit'63. Maar niet lang erna liet een speler van vv Unicum zich gaan en werd ook hij van het veld gestuurd, waardoor de wedstrijd wat aantal spelers betreft weer in evenwicht was. In het laatste kwartier verhoogde vv Unicum de druk steeds meer, waardoor vooral keeper Stijn van de Belt zich met een paar schitterende reddingen kon onderscheiden. Daartegenover kreeg Zwart-Wit'63 een aantal keren de gelegenheid de voorsprong te vergroten, maar de counters werden niet goed uitgevoerd. vv Unicum claimde nog een penalty maar de warrige leidende scheidsrechter oordeelde dat de overtreding buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Quintin Slagtand leek vlak voor tijd zijn prima wedstrijd op te luisteren met een doelpunt, maar zijn inzet ging net naast het doel. Toen de scheidsrechter na 7 minuten blessuretijd eindelijk affloot, was de vreugde bij Zwart Wit'63 groot. vv Unicum zal uiteindelijk de verdiende kampioen worden, maar Zwart-Wit'63 toonde weer aan waartoe het in staat is. Dit seizoen is er te vaak onnodig punten verspeeld, waardoor het nu slechts op de 6e positie staat.

Meer berichten