Foto: Marian Selles

Open dag roeivereniging Amenophis Zeewolde

  Sport

Zeewolde - Zaterdag 14 april 2018 organiseert roeivereniging Amenophis haar jaarlijkse open dag, voorafgaand aan de start van het roeiseizoen. Iedereen die roeien als sport wil ervaren is van harte welkom op het vlot aan de Baardmeesweg 4 C, 3899 XS Zeewolde, tussen 12.00 en 16.00 uur.

Ben je geïnteresseerd in de roeisport, dan is dit hèt moment om kennis te maken met deze sport en de vereniging. Deze dag liggen verschillende boten in het water waarin je samen met een ervaren lid kunt roeien. Je wordt rondgeleid in de botenloods en hebt de mogelijkheid vragen te stellen over alles wat met roeien te maken heeft.

Roeien is een heerlijke en complete buitensport, geschikt voor iedereen, mits je kunt zwemmen. Bij het roeien gebruik je vrijwel alle spieren in je lichaam, terwijl je gewrichten niet worden belast. Vandaar dat roeien niet erg blessuregevoelig is.

Amenophis is een sportieve vereniging met een informele, gemoedelijke sfeer en geweldig roeiwater op de Hoge Vaart. Er zijn leden die recreatief roeien, maar er zijn ook leden die aan serieuze tochten, marathons en wedstrijden meedoen. De vloot bestaat daarom uit verschillende boottypes, dus voor elk wat wils. De basisinstructie start in de week na de open dag. Na de kennismakingsperiode van twee maanden kun je zelf besluiten of het roeien aan je verwachting voldoet en of je definitief lid wordt.

Samen met je medecursisten leer je de basis van het roeien in een C1 en/of C2 boot. Dit houdt in: goed gebruik van been-, rug-, buik- en armspieren, balans in de boot, manoeuvreren, en omgang met het materiaal. De instructie wordt verzorgd door de meer ervaren roeiers binnen de vereniging. Door de samenwerking met sportschool Body Plan Sport is het ook mogelijk om gedurende de winterperiode aanvullend binnen te trainen.

Dit jaar viert de vereniging tevens haar 30 jarig jubileum. Dit wordt gevierd met verschillende activiteiten op 30 juni en 15 september.

Kijk op onze website www.amenophis.nl voor aanvullende informatie.

Meer berichten