Zwemster Lisa Kruger uit Harderwijk
Zwemster Lisa Kruger uit Harderwijk (Lex Schuijl)

Euopees record 50 meter rugslag voor Lisa Kruger

  Sport

HARDERWIJK - Op het Open Nederlands Kampioenschap korte baan in Hoofddorp heeft de 16-jarige Harderwijkse zwemster Lisa Kruger een Europees record op de 50 meter rugslag in haar handicapclasse gezwommen.

Na het behalen van goud op de 100 meter schoolslag tijdens de paralympische spelen in september, was dit ONK de eerste wedstrijd voor het paralympisch team nadat zij slechts twee en halve week geleden gestart zijn met de trainingen voor het volgende lange seizoen tot het Wereld Kampioenschap in Mexico in oktober 2017. Dit weerhield Kruger er niet van het publiek in Hoofddorp te trakteren op een Europees Record. Dit ONK gold als trainingswedstrijd.

"Dat er hier dan nu al een Europees record in mij zit, lag niet in de verwachting, maar is natuurlijk erg mooi. Ik ben hier dan ook bijzonder blij mee", aldus Kruger. De nieuwe tijd is 32,09.

Lisa Kruger zwom ook een persoonlijk record op de 100 meter vrije slag (1.02,23 pr) en behaalde hier zilver mee. Verder werd zij Nederlands Kampioen op de 200 meter vrije slag (2.14,95), de 100 meter wisselslag (1.10,22 pr) en de 50 meter vlinderslag (31,84 pr). Brons was er  op de 50 meter schoolslag (35,14) en de 50 meter vrije slag (28,92). Al met al was het ONK een prima start van het nieuwe zwemseizoen.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden