Foto: Wim Balke

Zwart-Wit'63 verliest van Elspeet

  Sport

Harderwijk - Na de moeizame maar terechte overwinning op Hulshorst, moest Zwart-Wit'63 thuis aantreden tegen het laag geklasseerde vv Elspeet. Een mooie tegenstander om de goede start van de 2e seizoenshelft een goed vervolg te geven. Zo leek het.

Vanaf het 1e fluitsignaal nam Zwart-Wit'63 het initiatief. De gasten uit Elspeet werden direct teruggedrongen op eigen helft. Maar de opbouw verliep erg traag en de verdediging had veel moeite om een vrijstaande middenvelder te vinden. Als er al eens een middenvelder werd gevonden, dan ontbrak de creativiteit om een mooie aanval op te zetten. Het gevaar in de openingsfase kwam vanaf de vleugels. De eerste kans was echter voor vv Elspeet nadat Zwart-Wit'63 slordig balverlies had geleden. Maar deze eerste kans werd gemist. Het lukte Zwart-Wit'63 niet om echte kansen te creëren. Wel was de druk op het doel van vv Elspeet groot en als Zwart-Wit'63 al kansen kreeg, dan ontstonden deze uit de gevaarlijk indraaiende corners. Vv Elspeet bleef redelijk makkelijk overeind en het spel van Zwart-Wit'63 werd steeds slordiger. Met een 0-0 ruststand gingen beide ploegen rusten.

De 2e helft verliep in eerste instantie net als de 1e helft. Veel balbezit voor Zwart-Wit'63 en een goed en geconcentreerd verdedigend vv Elspeet. Na ruim 10 minuten in de 2e helft viel dan toch het doelpunt. Maar niet in het doel dat iedereen verwachtte. Na weer een slordigheid in de verdediging van Zwart-Wit'63 stond een speler van vv Elspeet ineens volledig vrij op de rand van het 16-meter gebied. En op beheerste wijze liet hij Richard van de Zwet kansloos: 0-1. Met Khallil Zarrhadi en Quintin Slagtand in de plaats voor Bart Mous en Nick Doppenberg probeerde Zwart-Wit'63 de gelijkmaker te forceren. Zwart-Wit'63 kreeg ook wel kansen via Maurice van Plateringen en Quintin Slagtand, maar vv Elspeet was in de counter ook gevaarlijk. Het aanvalsspel van Zwart-Wit'63 zag er steeds moedelozer uit. En toen 10 minuten voor tijd Maurice van Plateringen zijn 2e gele kaart kreeg, was het wel duidelijk dat het een vervelende middag voor de Harderwijkers zou worden. Ook met 10 man ging Zwart-Wit'63 op jacht naar de 1-1, maar eigenlijk verdiende Zwart-Wit'63 deze middag geen punt. Toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot, was de teleurstelling bij Zwart-Wit'63 groot. Maar de overwinning van vv Elspeet kan niet eens onverdiend genoemd worden.

Opstelling: Richard van de Zwet, Reyer Roelofsen, Sander Bruinink, Zakaria Talhi, Mounir el Ablak, Hassib Quoraishi, Maurice van Plateringen, Fabian van Panhuis, Bart Mous (60e minuut Khallil Zarrhadi), Mike Jansen, Nick Doppenberg (60e minuut Quintin Slagtand)

Meer berichten