Winst Snipers op Groene Uilen

  Sport

Zeewolde - Een wedstrijd met 2 gezichten, bij vlagen heel goed, bij vlagen slordig en rommelig… zo zag de wedstrijd er uit tegen Groene Uilen die op bezoek kwamen in Zeewolde.

De periodes dat het goed ging waren zo goed, dat de Snipers een ruime overwinning konden boeken op de Groningse studenten: 60 – 43. Astrid van de Pol was na lange afwezigheid weer in tenue aanwezig en mocht, na deze week voor het eerst weer mee te hebben getraind na haar enkelrevalidatie, ook weer wat wedstrijdminuten maken. Helaas was de ploeg toch weer niet compleet, Annika Smallenbroek bleek in de vorige wedstrijd niet haar enkel te hebben geblesseerd, maar haar middenvoetsbeentje te hebben gebroken, zij zal daardoor helaas een poosje uit de running zijn. Lisa Groot Koerkamp was daarom bereid om ons weer eens te versterken, haar tentamens zitten er voorlopig even op en had tijd en zin om de Snipers bij te staan als ‘oproepkracht’.

De thuisploeg begint met veel druk in de verdediging wat hen regelmatig steals oplevert, ze zijn fel en scherp in de afronding en zetten meteen een stempel: 20 – 7. In het tweede kwart loopt het echter minder en hebben nu wat meer fouten nodig om de Groningers af te stoppen, Snipers heeft juist meer moeite met scoren en Groene Uilen kunnen langzaam wat dichterbij kruipen naar een 30 – 21 ruststand. De Snipers heeft echter wel het gevoel de bovenliggende partij te zijn en moeten die ‘schwung’ van het eerste kwart weer proberen op zien te pakken. Dat doen ze meteen, de bezoekers komen er minutenlang niet aan te pas en met veel snelle breaks lopen ze naar 46 – 29. Het laatste kwart is een kopie van het tweede kwart, slordig, rommelig, veel ‘balvast’ situaties, voornamelijk ook gecreëerd doordat de arbitrage niet streng optreedt, af en toe tot duidelijk hoorbare ergernis van beide coaches. Groene Uilen kwam echter geen moment in de buurt van de winst, die had de thuisploeg inmiddels veiliggesteld.

Geen sprankelende wedstrijd zoals vorige week, maar wel een gedegen winst en twee hele mooie kwarten! De pas 16-jarige Maaike Groot Koerkamp deed het wederom heel goed, staat verdedigend altijd haar mannetje en net als vorige week deed ze ook nu aanvallend weer mooie dingen en maakte 6 punten, top! Angela van de Pol was met 14 punten topscoorder, Loraine Westerneng en Erica Brunia maakten er 12, Jenneke Seine en Cindy Verton 6, Lisa Groot Koerkamp en Astrid van de Pol 2. Na 12 spelrondes en nog 8 te gaan staan de Snipers nog steeds bovenaan en 6 punten los van de nummer 2 Scylla! Komende 2 weken geen wedstrijden voor Snipers en tijd om zich voor te bereiden op de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Orca’s uit Urk.

Meer berichten