Logo harderwijkercourant.nl


Zwart-Wit'63 begon de wedstrijd tegen Barneveld aanvallend. Foto: Wim Balke
Zwart-Wit'63 begon de wedstrijd tegen Barneveld aanvallend. Foto: Wim Balke (Foto: Wim Balke)

Zwart-Wit'63 – vv Barneveld eindigt in gelijkspel

  Sport

Harderwijk - Op zaterdagochtend leek het nog of de wedstrijd Zwart-Wit'63 tegen vv Barneveld in zijn geheel niet door zou gaan. Maar door de inzet van vele vrijwilligers van Zwart-Wit'63 en de brandweer Harderwijk werden de laatste resten sneeuw en ijs van het veld verwijderd. Daarna deed het zonnetje de rest en daardoor kon er gespeeld worden op een prima veld.

Zwart-Wit'63 wilde graag voetballen omdat het zo vlak voor de winterstop een uitstekende positie op de ranglijst zou kunnen innemen bij winst op Barneveld.

Zwart-Wit'63 begon daarom ook erg aanvallend aan de wedstrijd en drukte Barneveld het eerste kwartier in de verdediging. De blauw-gelen kwamen er niet aan te pas, maar Zwart-Wit'63 kon ook niet echt gevaarlijk worden. Tot aan het strafschopgebied liep alles prima maar het vernuft voorin ontbrak. De doelman van Barneveld kreeg dan ook niet heel veel te doen behalve een schot in het zijnet door Jordy Ernsten.

Bij Zwart-Wit'63 ontbraken drie sterkhouders in de verdediging, zij werden vervangen door Janic Borecki, Wesley van Plateringen en Ricardo Westerink. Dat dat nog wat onwennig was, was twee keer duidelijk te zien. Een lange bal werd twee keer niet goed ingeschat waardoor de spits van Barneveld alleen op doelman Richard van der Zwet kon afgaan. Twee keer redde Vander Zwet echter knap.

Na een half uur kwam Barneveld zeer onverwacht toch op voorsprong. Een duel op de middenlijn werd verloren door Zwart-Wit'63 en Juliën Luhulima bedacht zich geen moment en schoot vanuit de middencirkel op doel. Van der Zwet zag de bal over zich heen in het doel verdwijnen. Een goal die Luhulima waarschijnlijk nooit meer zal maken. De 0-1 was tevens de ruststand.

De tweede helft was een belegering van het doel van Barneveld maar ook nu kwam Zwart-Wit'63 voorin de scherpte tekort om echt gevaarlijk te zijn. Een minuut voor tijd miste Jordy Ernsten zelfs nog een kans voor open doel, exemplarisch voor deze middag. Desondanks bleef de ploeg van trainer Remko Ahrens niet met lege handen achter. In blessuretijd schoot de goed ingevallen Quintin Slagtand op doel waarbij de doelman van Barneveld de bal los moest laten. Jordy Ernsten was er nu wel bij voor de rebound en liet de 1-1 aantekenen.

Ondanks de late gelijkmaker toch een domper voor Zwart-Wit'63. Helemaal toen na afloop bleek dat de ploeg bij winst als 2e op de ranglijst de winterstop zou zijn ingegaan.

Opstelling: Richard van de Zwet, Janic Borecki (46e minuut Hassib Quoraishi), Wesley van Plateringen, Dave van der Sluis, Ricardo Westerink, Jordy Ernsten, Bart Mous (75e minuut Khallil Zahrradi), Sander Bruinink, Maurice van Plateringen (80e minuut Quintin Slagtand), Fred van de Loo, Mike Jansen

Meer berichten

Shopbox