Alle Athlospupillen genieten van een welverdiend ijsje na hun prestatie
Alle Athlospupillen genieten van een welverdiend ijsje na hun prestatie (Foto: Wessel Geursen)

Nieuwe atletiekbaan geopend met startschot clubkampioenschappen Athlos

  Sport

HARDERWIJK - Als afsluiting van het baanatletiekseizoen vinden elk jaar in september de clubkampioenschappen plaats. Vanwege corona was dat seizoen dit jaar wel heel kort: alleen in september. 

Toch streden de atleten van AV Athlos afgelopen vrijdag en zaterdag om uit te maken wie clubkampioen van 2020 zou worden. En dat gebeurde allemaal op een compleet vernieuwde atletiekbaan. Het eerste startschot voor de sprint werd gegeven door sportwethouder Marcel Companjen, waarmee de baan officieel was geopend.

De clubkampioenschappen van de wegatleten vonden ook dit weekend plaats, omdat dat dat in lente geen doorgang kon vinden. Voor velen was het zelfs de eerste officiële hardloopwedstrijd van het jaar. Zij liepen een 5, 10 of 15km door het bos over onverharde paden.

Bij de baanatletiek werd in 10 verschillende leeftijdscategorieën een eindklassement opgemaakt; van de meiden en jongens vanaf zes jaar tot en met heren en dames 45+. Bij de wegatletiek streed ieder op zijn of haar eigen niveau. Alle nummers 1, 2 en 3 werden gehuldigd, alhoewel iedereen zichzelf een medaille moest omhangen van de benodigde 1,5 meter afstand. Zo is Athlos 30 clubkampioenen rijker en waren er veel die dit jaar toch nog wat persoonlijke records konden aanscherpen tijdens een wedstrijd.

En niet alleen de clubkampioenen mochten het ereschavot betreden. Ook Kees de Groot werd naar het podium gehaald vanwege zijn grote verdienste voor Athlos. Als blijk daarvoor ontving hij de waarderingsspeld van de Atletiekunie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden