<p>Rio Olofsen houdt de moed erin voor het volgend seizoen.&nbsp;</p>

Rio Olofsen houdt de moed erin voor het volgend seizoen. 

(Foto: Rio Racing Team)

Seizoen Rio Olofsen eindigt met kater op TT-circuit

  Sport

HARDERWIJK - Motorcoureur Rio Olofsen uit Harderwijk wilde dit weekend in Assen de winst pakken als Rookie van het jaar. Dit zou een bekroning betekenen voor het vreemde seizoen waarin corona een flinke stempel drukte.

 De 13-jarige Olofsen was eind vorig jaar geselecteerd door de bondscoach om mee te trainen en deels te rijden in Spanje. Trainen met de nationale selectie op Papendal gebeurde veelvuldig maar Spanje werd dit jaar geen enkele keer aangedaan.

De competitie in de Kickstart klasse kende een klein aantal wedstrijden en op het TT-circuit in Assen was dit weekend de afsluiting. Met twaalf punten voorsprong leek hij de beste, jonge coureur te worden in de kickstartklasse. Na een zesde trainingstijd eindigde de pas 13-jarige Olofsen ook als zesde in de eerste manche.

In de tweede manche werd hij op een vervelende partij het slachtoffer van een valpartij waar hij part nog deel aan had.

Vader Ruud had na de rode vlag net te weinig tijd om de motor weer op te lappen waardoor het seizoen in mineur eindigde.

Rio was zwaar teleurgesteld. “We hebben dit jaar keihard gewerkt als team. Ik ben sterk afhankelijk van sponsors en die zorgden er voor dat ik kon meerijden. Hoe dat volgend jaar gaat worden is onbekend. Ik ben bang dat de kosten te hoog blijken te zijn. We gaan dan ook flink op zoek naar bedrijven die ons willen steunen. Anders is deze sport keihard. Dan kunnen ze zeggen dat je veel talent hebt maar die kan ik dan niet waarmaken. We gaan het zien.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden