<p>Annemieke Wildvank (witte cap nr. 4) van De Woelwaters in de aanval.&nbsp;</p>

Annemieke Wildvank (witte cap nr. 4) van De Woelwaters in de aanval. 

(Foto: Bente van Ommen)

Test met livestream bij Woelwaters Dames 1

  Sport

HARDERWIJK - Door corona is het onvoorspelbaar hoe het wedstrijdseizoen zal verlopen. Wat zeker is, is dat niet iedereen op de tribune zal kunnen of durven plaatsnemen om naar zwem- of polowedstrijden te kijken. Bij De Woelwaters is men daarop voorbereid door middel van livestream via Facebook.

Zowel Dames 1 als Heren 1 speelden vrijdagavond een oefenwedstrijd in De Sypel. Voor de goede orde werd voor het filmen toestemming gevraagd aan alle partijen waarna bleek dat ook de spelers enthousiast zijn over het livestreamplan. Via WhatsApp ging het nieuws als een lopend vuurtje en zo konden twee speelsters van Dames 1 vanaf hun vakantieadres de wedstrijd live volgen en ook supporters van WZC uit Deventer keken mee.

De damesteams van De Woelwaters en van WZC zijn op papier gelijkwaardige teams en dat bleek ook tijdens de wedstrijd. Wat daarnaast duidelijk werd, is dat er echt zoiets bestaat als wedstrijdritme, zelfs voor spelers die al jaren waterpolo spelen. 

Aanvoerder Heidy Vierwind: “Het was heerlijk om weer te spelen, maar ook wennen.” De livestreamtest verliep vlekkeloos en daarmee heeft De Woelwaters een aanvullende of vervangende mogelijkheid om supporters betrokken te houden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden