!
Afbeelding
Foto: Pixabay

Krediet van ruim 1,3 miljoen euro voor Kranenburg-Noord

30 september 2022 om 15:34 Politiek

HARDERWIJK Binnen de partijen in de gemeenteraad van Harderwijk bestaat overeenstemming over het beschikbaar stellen van een krediet van ruim 1,3 miljoen euro voor de ontwikkeling van het gebied Kranenburg-Noord.

Dat werd duidelijk in de commissie Ruimte. Volgens wethouder Martijn Pijnenburg is het streven erop gericht in 2026 daadwerkelijk met de bouw van de eerste woningen te starten. Voor de voorbereiding van de plannen heeft de gemeente een subsidie van vijftigduizend euro ontvangen van de provincie Gelderland. 

Er is inmiddels van het nu door de raad beschikbaar gestelde krediet al een klein bedrag uitgegeven. Tot verwondering van Harderwijk Anders die liever direct bij de ontwikkelingen wordt betrokken. Volgens Pijnenburg valt er niet aan te ontkomen dat vooraf kosten moeten worden gemaakt voor de raad een krediet kan worden gevraagd. 

Op de vraag of voor 2026 al wel een Knarrenhof kan worden ontwikkeld gezien de gesprekken met de stichting die zich daar hard voor maakt moet Pijnenburg in de stukken duiken. Volgens Max Verwerda (PvdA) zijn er inmiddels zo veel aanvragen dat eigenlijk zou moeten worden gesproken over de komst van Knarrenhoven.

Bij de ontwikkeling van de plannen wordt breed inspraak toegepast. Tijdens het open huis van de officiersmess op Kranenburg-Noord hebben veel inwoners maar ook mensen die op dit terrein hun militaire dienst hebben vervuld al ideeën aangedragen. Daar wil de gemeente graag gebruik van maken.

Op een vraag van Mark de Lange (Gemeentebelang) wordt aangegeven dat het asielzoekerscentrum in 2026 stopt. De vergunning is verleend voor een periode van tien jaar. Het is juridisch vrijwel onmogelijk deze termijn te verlengen al wordt wel verwacht dat hiertoe een beroep op de gemeente wordt gedaan.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie