!
De gemeenteraad wordt gevraagd achteraf alsnog 166.271,30 euro te vergoeden aan de stichting MFC Harderwijk.
De gemeenteraad wordt gevraagd achteraf alsnog 166.271,30 euro te vergoeden aan de stichting MFC Harderwijk. Foto: Pixabay

De Kiekmure uit problemen na zeer forse onderzoekskosten

26 september 2022 om 11:14 Politiek

HARDERWIJK De gemeenteraad wordt gevraagd achteraf alsnog 166.271,30 euro te vergoeden aan de stichting MFC Harderwijk voor onderzoek dat is uitgevoerd naar de transformatie van de Kiekmure. De stichting is door het betalen van het onderzoek in financiële problemen gekomen. Het geld is al uitgekeerd maar wel met de mededeling dat het bedrag in mindering op de subsidie voor 2023 wordt gebracht als de raad niet akkoord gaat met het alsnog vergoeden van het totale bedrag dat voor het onderzoek was benodigd. 

Vanaf 2018 is een transformatie gaande bij de wijkcentra De Roef en de Kiekmure. Dat heeft er toe geleid dat bij de Roef een nieuw centrum voor Positieve Gezondheid vrijwel geheel gereed is. Hans Alfons, betrokken bij de Roef, is ook gevraagd onderzoek te doen naar de toekomst van de Kiekmure.

Dat heeft er toe geleid dat de stichting MFC Harderwijk is opgericht met Alfons als voorzitter dat beide wijkcentra onder beheer heeft. Het college van burgemeester en wethouders wil de onderzoekskosten betrekken bij de mogelijk aankoop van het pand de Kiekmure door de gemeente. Bij de advisering worden ook de toekomstige exploitatie en het verlenen van de vergunning betrokken. 

Bij het voorstel speelt mee dat de stichting het onderzoek heeft uitgevoerd in afstemming met de verantwoordelijke portefeuillehouders. Het onderzoek is ook verstrekt aan de gemeente. Onderzoek door de gemeente wijst niet uit dat de kosten onrechtmatig zijn gemaakt. Wel wordt aangegeven dat de kosten zeer fors zijn. Aangegeven wordt dat in toekomstige gevallen duidelijke schriftelijke afspraken worden gemaakt over wat moet worden onderzocht en welke kosten daarmee maximaal zijn gemoeid.

De stichting heeft in dit geval geen concurrerende offertes aangevraagd. Reden is dat men het onderzoek wilde laten doen door hetzelfde team dat bezig is met de nieuwbouw van de Roef. Men ziet dit als opdracht van de gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie