!
Afbeelding
Pixabay

Small houses komen er

17 september 2021 om 14:58 Politiek

HARDERWIJK De twintig Small Smart Houses aan de Horloseweg mogen worden gebouwd. De gemeenteraad stemde unaniem in met de bouw hiervan. De enige tegenstander Bert Holleman (Gemeentebelang) moest bij de vergadering verstek laten gaan.

Wijnand Kooijmans

De enige discussie spitste zich toe op een motie van Matthijs van der Mannen (GroenLinks). Hij wil dat de gemeente Harderwijk voortvarend van start gaan met het vaststellen van een mobiliteitsplan voor Horst-Noord en daarin samen te werken met de gemeente Ermelo. Ook wil hij verkeersremmende maatregelen op een deel van de Horloseweg om de snelheid van zestig kilometer per uur te verlagen naar dertig kilometer. Ook wilde hij een dassentunnel op de meest intensieve oversteekplaats van de dassen.

Wethouder Jeroen de Jong gaf aan in principe positief te staan ten aanzien van de aanvankelijke motie. Maar probleem is dat de voorstellen betrekking hebben op grondgebied van de gemeente Ermelo en men niet wil beslissen over andermans grondgebied. Wel worden over de gewenste maatregelen gesprekken gevoerd met de buurgemeente. Ten aanzien van de verkeersremmende maatregelen is de wethouder wel positief.

Na een schorsing werd besloten de motie aan te passen in die zin dat de wensen worden meegenomen in het gesprek met de gemeente Ermelo. Daarnaast wil de gemeente ook nog een dassendeskundige raadplegen.

De motie werd uiteindelijk aangenomen. De gemeente heeft 150.000 euro uitgetrokken om maatregelen te nemen die de das moeten beschermen. De ingediende vijf bezwaren tegen deze bouw zijn ongegrond verklaard. Tegenstanders zijn van mening dat de woningen niet in het stedelijk uitloopgebied van Harderwijk passen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie