!
Afbeelding
Pixabay.com

Provincie beslist over omleidingsroutes

13 september 2021 om 12:52 Politiek

HARDERWIJK De provincie Gelderland beslist over de omleidingsroutes als het gaat om een omrijroutes van een provinciale weg die door de gemeente Harderwijk voert.

Wijnand Kooijmans

Dat stelt het college naar aanleiding van vragen van de VVD-fractie. Die waren van mening dat onder meer de ondernemers veel te laat zijn geïnformeerd over de afsluiting van deze weg gedurende twee weekenden en daarvan schade hebben ondervonden.

Waar de omrijroutes invloed hebben op wegen binnen de gemeente wordt hierover wel afstemming gezocht met de wegbeheerders. Maar uiteindelijk beslist de provincie aan de hand van dit overleg.

Door Heijmans is 11 mei van dit jaar op verzoek van de provincie overleg gevoerd met onder meer de gemeente Harderwijk. Daarna is Heijmans verder gegaan met het opzetten van de werkzaamheden en het communicatieplan.

Tijdens dit overleg is tevens op last van de hulpdiensten en het openbaar vervoer besloten de weg geheel af te sluiten. In eerste instantie was het plan maar één rijbaan af te sluiten. De hulpdiensten en het openbaar vervoer waren van mening dat ze hiervan te veel last zouden ondervinden en de aanrijtijden in het gedrang zouden komen.

Waarom zo laat de communicatie is gevoerd met de bewoners en ondernemers is de gemeente niet bekend. Tijdens het overleg was juist gevraagd dit tijdig te doen. Bij volgende werkzaamheden ziet het college beter toe op het nakomen afspraken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie