Bert van Bijsteren volgt de naar de provincie vertrekkende VVD wethouder Christianne van der Wal op. Foto Groep Harderwijk
Bert van Bijsteren volgt de naar de provincie vertrekkende VVD wethouder Christianne van der Wal op. Foto Groep Harderwijk (Foto Groep Harderwijk, Luttekepoortstraat 26, 3841 AX Harderwijk , 088-0808266)

Bert van Bijsteren nieuwe VVD wethouder in Harderwijk

  Politiek

De VVD Harderwijk-Hierden maakt met trots bekend dat Bert van Bijsteren de naar de provincie vertrekkende VVD wethouder Christianne van der Wal gaat opvolgen.

Harderwijk - Bert van Bijsteren is geen vreemde in de Harderwijkse politiek. Nadat hij in 2006 raadslid werd en sinds 2008 fractievoorzitter is geweest maakte hij in 2017 plaats voor de huidig fractievoorzitter Peter de Groot. Bert is tot mei 2018 raadslid geweest en was tot voor kort lid van de Provinciale Staten van Gelderland waar Christianne van der Wal nu gedeputeerde zal worden.

Bert noemt het zelf een prachtige kans en een mooie uitdaging. Zijn geweldige geworteldheid in de gemeente en zijn kennis en ervaring komt hierbij goed van pas. Afgelopen jaren heeft hij zich veel ingezet voor onder andere de strijd tegen eenzaamheid en de belangen van ouderen, is hij lid van de ledenraad van de ANBO en voorzitter van het Thuishuis. Bert zal zich net als Christianne bezig houden met onder andere economische zaken, recreatie&toerisme, duurzaamheid en het Waterfront.

Fractievoorzitter Peter de Groot benadrukt namens de fractie dat hij vooral trots is dat Bert dit wil gaan doen. "Om zijn netwerk in de gemeente, ervaring in de politiek en bovenal omdat Bert een ontzettend fijn persoon is. Als fractie kijken we erg uit naar de samenwerking en heten hem van harte welkom terug in het Harderwijkse."

Vertrek van der Wal
Voor de VVD Harderwijk-Hierden is het vorige week bekend geworden nieuws dat huidig wethouder Christianne van der Wal is voorgedragen als Gelderse Gedeputeerde een logische stap. "Als VVD Harderwijk-Hierden zijn we trots op deze stap van Christianne. We gunnen het haar van harte en danken haar voor haar bijdrage als bestuurslid, raadslid, lijsttrekker en wethouder in de afgelopen 11 jaar. Ze heeft prachtige dingen gedaan voor Harderwijk en Hierden. We gaan haar als collega hier ontzettend missen maar gelukkig is de afstand naar Arnhem klein. Wij wensen haar heel veel succes in deze nieuwe uitdaging!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden