Foto:

Bezoek minister van Financiën Wopke Hoekstra aan Harderwijk

  Politiek

Harderwijk - Donderdag 14 maart was minister van Financien op bezoek in Harderwijk. Dit bezoek werd door CDA Harderwijk-Hierden georganiseerd. Als eerste bracht de minister een bezoek aan Van Delft Biscuits waar ze aan maatschappelijk verantwoord ondernemen doen. Van Delft, bekend van de koekjes en pepernoten, biedt werk aan ruim 350 werknemers, waaronder verschillende 70 plussers.

Daar werd hij hartelijk ontvangen met een proeverij van pepernoten en kreeg hij een rondleiding door de fabriek. Aan het einde werd hem een gouden pepernoot aangeboden.

Het volgende bedrijf was Palingrokerij Dries van de Berg. Dit bekende Harderwijkse familiebedrijf is bezig met duurzame visvangst en heeft zich verenigd aan stichting Dupan (Duurzame Paling Nederland) hier kreeg hij een rondleiding door het museum en mocht hij een vers gerookte paling proeven.

Familiebedrijven zijn met recht de ruggengraat van de economie. Ze zorgen voor continuïteit en stabiliteit en zijn vaak goed geworteld in de regio, zoals hier in Harderwijk. Het CDA maakt zich hard voor deze ondernemers door met hen samen te zoeken naar oplossingen, bijvoorbeeld als zij worden gehinderd door overmatige regelgeving.

Aansluitend was er door het CDA Harderwijk-Hierden een vragenuur georganiseerd waar geïnteresseerden aan konden schuiven en vragen stellen aan de minister. Deze vragen gingen over landelijke issues, zoals de Brexit maar er werd ook aandacht gevraagd voor de fileproblematiek van de A28 en de geluidsoverlast van deze snelweg. Het was een enorm succes, aldus Andrea Oosting-Klock, die dit evenement namens het CDA Harderwijk-Hierden heeft mogen organiseren.

Meer berichten