Meetup GroenLinks op de Markt met statenlid.

  Politiek
Dick Heijmans plakt posters en speelt live muziek
Dick Heijmans plakt posters en speelt live muziek (Foto: eigen foto)

Harderwijk - Op 2 maart a.s. vanaf 10 uur organiseert GroenLinks een vrolijke bijeenkomst in de stad op de Markt. Hier wil GroenLinks mensen ontmoeten, informatie delen en inspiratie op doen.

Op de Markt in Harderwijk, voor het oude stadhuis, plaatst GroenLinks op 2 maart een partytent, waar iedereen van harte welkom is. Er wordt koffie, thee en fris geschonken en er is livemuziek. GroenLinks lid Dick Heijmans, straatmuzikant in Harderwijk, speelt op zijn ukelele en zingt een herkenbaar en aanstekelijk repertoire.

De thema’s van deze dag zijn onderwerpen die staan in het GroenLinks-verkiezingsprogramma voor de Provinciale Staten, zoals Klimaat, Natuur en vliegveld Lelystad. Het verkiezingsprogramma van GroenLinks gaat over hoe GroenLinks vindt dat de provincie er in 2030 uit zou moeten zien.

GroenLinks gaat voor een Gelderland:

Met grote aaneengesloten natuurgebieden met het rijkste planten- en dierenleven van Nederland. Prachtige coulisselandschappen en een perfect evenwicht tussen land en water.

Het insectenleven heeft zich helemaal hersteld, waar land- en tuinbouw dankbaar van profiteren. Boeren runnen hun bedrijven met respect voor de natuur en veelal grondgebonden.

Alle energie in de provincie wordt inmiddels schoon opgewekt en ook ons vervoer is schoon en stil. Onze economie functioneert bijna volledig circulair, met korte lokale voedsel- en transportketens. Lucht, water en bodem blijven daardoor schoon en gezond en verspilling van grondstoffen is tot een minimum teruggebracht. De manier waarop wij leven heeft geen nadelige gevolgen voor mensen elders in de wereld.

Dit is een provincie waar inwoners trots op zijn. Waar mensen meepraten over de toekomst en door de overheid gehoord worden. Waar het vanzelf spreekt dat mensen met een beperking overal kunnen komen en overal aan mee kunnen doen. Zo mooi en sociaal is het nergens. Uit dit Gelderland wil je nooit meer weg.

Ook over andere onderwerpen die de mensen na aan het hart liggen en eventueel over typisch Harderwijkse zaken kan van gedachte worden gewisseld met GroenLinks. Via de geluidsinstallatie zijn interviews te horen met een kandidaat van GroenLinks voor de Provinciale Staten en er is ook een kandidaat aanwezig. Bij een stand liggen flyers klaar over GroenLinks Gelderland, over de Klimaatmars van 10 maart en over WaterNatuurlijk, de waterschapspartij die het duurzaamste is en die in de waterschapsverkiezingen onze voorkeur heeft.

Meer berichten