!
Tijdens de leergang krijgen de cursisten acteerles en training in het neerzetten van een professionele theatervoorstelling.
Tijdens de leergang krijgen de cursisten acteerles en training in het neerzetten van een professionele theatervoorstelling. Jelle Bakker

Audities voor Theaterleergang 22/23 door Theater Harderwijk zijn geopend

28 september 2022 om 09:00 Podiumkunsten

HARDERWIJK Begin november start de Theaterleergang 22/23 van Theater Harderwijk. Tijdens de leergang krijgen de cursisten acteerles en training in het neerzetten van een professionele theatervoorstelling. Het doel van de cursus is om met de groep een voorstelling te maken én te spelen voor publiek op het grote podium van Theater Harderwijk. De deelnemers van de leergang krijgen professionele begeleiding door Sjors & Ruud Theatermakers.

De leergang is voor volwassenen die willen leren toneelspelen of al enige toneelervaring hebben. Alle facetten van het maken en spelen van een theatervoorstelling komen aan bod. Van fysieke bewustwording voor een overtuigende performance tot aan tekstbehandeling. Tijdens de leergang worden de spelvaardigheden getraind en wordt er geleerd theatrale keuzes te maken die het spel en het toneelbeeld versterken.

Vanwege het beperkt aantal plekken vraagt Theater Harderwijk geïnteresseerden auditie voor de leergang te doen. De auditie op woensdagavond 12 oktober 2022 vindt plaats in de Catharinakapel in Harderwijk, is met meerdere auditanten tegelijk en duurt ongeveer een uur. Via de website van Theater Harderwijk kunnen geïnteresseerden zich voor de audities van de Theaterleergang aanmelden.

PROFESSIONELE BEGELEIDING De lessen worden gegeven door de professionele theatermakers Sjors Noordsij en Ruud Moesbergen. Ze opereren vanuit Harderwijk en zijn als partner van Stad als Podium actief in de culturele wereld van Harderwijk. Het onafscheidelijke duo heeft verschillende voorstellingen gemaakt en die door heel Nederland gespeeld. In hun thuisstad zijn ze onder andere bekend van de ‘Harderwijkse Oudejaarsconference 2019’. Naast het maken van theatervoorstellingen geven Sjors en Ruud diverse trainingen om professionals door middel van theatertechnieken te helpen hun verhaal krachtig, helder en enthousiast verbaal en non-verbaal over te brengen.

REACTIES De begeleiding van Sjors en Ruud tijdens het eerste jaar van de Theaterleergang werd beoordeeld met een gemiddelde van een 9. 

Opvallend kwam het woord ‘vertrouwd’ veel terug in de beoordelingen van cursisten. Enkele citaten uit de beoordeling van de eerste leergang:  

,,Er werd naar iedereen individueel gekeken. Er was ruimte voor ontwikkeling, zowel binnen de improvisatie als binnen het werken aan de voorstelling. Sjors en Ruud creëerden een veilige omgeving waarin ik dingen uitprobeerde, zonder het idee te hebben dat ik erom uitgelachen zou worden”, vertelt een deelnemer Theaterleergang 2021/2022

,,Veel aandacht, veel verschillende onderwerpen en het voelde vertrouwd in de groep. Vertrouwd om alles te doen en uit te proberen met karakters en rollen”, luidt een andere reactie van een deelnemer Theaterleergang 2021/2022

AANMELDEN Ga voor meer informatie en het aanmeldformulier naar de volgende website www.theaterharderwijk.nl/theaterleergang

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie