!
Afbeelding
Foto door ANTONI SHKRABA via Pexels

Stijging verkoop tweedehands auto’s zet door

24 januari 2022 om 14:43 Partnercontent

In 2021 zijn er opnieuw meer tweedehands auto’s verkocht in vergelijking met het jaar daarvoor. De oorzaak hiervan is dat de verkoop van nieuwe auto’s enorm is gedaald. De reden hiervan is het tekort aan chips waar de autofabrikanten mee te maken hebben. Dit tekort is ontstaan doordat de vraag bij de technische branche enorm is gestegen. De chipmakers konden de vraag niet meer aan en dat leidde tot tekorten.

Auto verkopen

Voor de autofabrikanten is dit natuurlijk geen goed nieuws, maar voor de particulier is dit wel het geval. Mocht je je auto nog willen verkopen, is dit dus de ideale tijd daarvoor. De kans dat je er een mooi bedrag voor kan krijgen, is groot. Wil jij nou graag je auto verkopen en weet je niet waar je moet beginnen? De volgende tips kunnen je wellicht helpen om je auto beter te verkopen.

Kies het kanaal

De vraag is waar je je auto te koop gaat zetten. Wil je het auto verkopen online doen? Hier zijn genoeg platformen voor. Een van de meest gebruikte en bekende websites is natuurlijk marktplaats. Hier een advertentie op plaatsen is heel makkelijk en het contact met potentiële kopers onderhoud je zelf. Wel is het belangrijk dat je daar goede foto’s bij plaatst en goed weet wat de specificaties van de auto zijn. Voordat je deze foto’s maakt, is het belangrijk dat je de auto schoon hebt gemaakt. Een vieze rommelige auto is niet aantrekkelijk om te lopen. Naast marktplaats zijn er ook andere platformen waar je je auto op kan aanbieden, zoals wijkopenautos. Je kunt ook proberen om je auto via social media te verkopen. Je bereik is daar wel iets beperkter dan op een platform als marktplaats. 

Wees goed voorbereid

Goed voorbereid zijn is natuurlijk een erg breed begrip. Wanneer je je auto gaat verkopen, is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat voor prijs je ervoor wil hebben. Als je dat duidelijk hebt, kun je goed de onderhandelingen in gaan. Vraag jezelf ook zeker af welke vragen jij zou hebben als je een auto gaat kopen. De potentiële koper van jouw auto kan deze vragen ook aan jou stellen, dus het is fijn als je daar het antwoord klaar voor hebt. Zorg er daarnaast ook voor dat je goed op de hoogte bent van de onderhoudsgeschiedenis van de auto. De koper wil dit graag weten, dus wees hierop voorbereid. Als je deze tips ter harte neemt, wordt het gemakkelijk om je auto te verkopen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie