!
Afbeelding
Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Zeker weten dat je de juiste keuze maakt met de aanstaande premiewijzigingen

24 november 2021 om 14:39 Partnercontent

Let hierop bij het vergelijken van zorgverzekeringen

Wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt met de aanstaande premiewijzigingen? Het vergelijken van je zorgverzekering met andere zorgverzekeringen is dan het beste wat je kunt doen. De zorgverzekeraar die voor jou het afgelopen jaar erg voordelig was, is niet meteen ook de beste keuze voor het nieuwe jaar. Ieder jaar verandert de prijs van de zorgverzekering, maar ook de dekking van de zorgverzekeraars. Er zijn zorgverzekeraars die eenmalige vergoedingen of een totaalbudget voor specifieke behandelingen bieden. Ook kan jouw zorgvraag het komende jaar weer anders zijn. Wij vertellen je in dit artikel waar je op moet letten bij het vergelijken van de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Lees snel verder voor meer informatie en start meteen met vergelijken.

Let hierop bij de basisverzekering

Je kunt je zorgverzekering het beste vergelijken via Zorgkiezer.nl. Iedere zorgverzekeraar biedt dezelfde dekking aan in het basispakket. Dit is zelfs wettelijk verplicht. Wel zijn er een aantal verschillene n dit heeft te maken met de keuzevrijheid die je hebt als je een zorgaanbieder kiest. Je kunt kiezen uit vier verschillende soorten basisverzekeringen. Als je kiest voor minder keuzevrijheid, heb je wel een lagere maandpremie. Let goed op de hoogte van het eigen risico. Iedereen betaalt wettelijk een eigen risico van € 385,-. Dit eigen risico kun je echter wel verhogen van een bedrag van €100,- tot een maximum van €885,-. Een hoger eigen risico zorgt er dus voor dat je maandelijks een lagere premie betaalt. De zorgpremie is ook wel het bedrag dat je per maand betaalt aan je zorgverzekeraar. Je moet er dus goed op letten dat je de beste dekking voor het laagste premiebedrag hebt. En daarvoor vergelijk je verschillende zorgverzekeraars met elkaar.

Let hierop bij de aanvullende verzekering

Vergelijk ook altijd de aanvullende verzekeringen met elkaar. Je vindt deze bij de zorgpolis terug in het vergoedingenoverzicht. Je vergoedingen die voor jou het meest van belang zijn, kun je naast elkaar leggen. Op basis hiervan besluit je of je bij je huidige zorgverzekeraar blijft of een basis- en aanvullende verzekering elders afsluit. Let op dat voor een basisverzekering iedereen wordt geaccepteerd, maar dit voor een aanvullende verzekering anders kan zijn. Ga dan ook na bij de zorgverzekeraar naar keuze of er sprake is van acceptatiecriteria. Ook zijn er zorgverzekeraars die een wachttijd hebben van 6 tot 12 maanden. Dit is vaak te zien bij zorg zoals fysiotherapie en orthodontie. Het is ook zeker aan te raden om reviews en beoordelingen van andere verzekerden te lezen om tot de juiste keuze te komen.

Wij wensen je veel succes met het zoeken naar een basis- en aanvullende zorgverzekering.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie