!
Afbeelding
Foto: Pexels

EuroParcs Resort Veluwemeer afgelopen zomer zeer geliefd

14 oktober 2021 om 15:44 Partnercontent

Als je al twee keer de Zoover Award voor de beste Vakantiepark Aanbieder in de wacht sleept, dan weet je dat je als vakantiepark goed bezig bent. En dat blijkt wel want óók deze zomer was het EuroParcs Resort Veluwemeer enorm geliefd bij haar gasten. Wat maakt het park zo bijzonder? Volgens Parkvakanties, dé specialist in vakantieparken in Nederland, is het de ideale mix van ingrediënten. Laten we eens gaan kijken bij het populaire vakantiepark.

De ligging van het vakantiepark 

EuroParcs Resort Veluwemeer ligt net buiten het Gelderse plaatsje Nunspeet tussen de loofbomen en vlakbij het glinsterende water van het Veluwemeer. Het uitzicht vanaf het zandstrand is dan ook adembenemend mooi en het is iedere dag weer genieten van water, weidse velden en het oer-Hollandse landschap. Laurens Taekema, eigenaar van Parkvakanties, vertelt: “Dit is bij uitstek natuurlijk een schitterende plek om te wandelen en fietsen. Het Veluwemeer is ontzettend geliefd bij watersporters en je kunt hier fantastisch zeilen, suppen, kanoën en zwemmen. Bovendien zijn er 15 unieke eilanden en natuurhavens in de Randmeren te vinden en het is een superleuke plek om een rondvaart te maken. Leuke steden als Harderwijk, Elburg, Zwolle en Zeewolde zijn makkelijk te bereiken.”

Met de kinderen zijn er bij Resort Veluwemeer talloze activiteiten te ondernemen. Ga bijvoorbeeld een dagje naar Walibi Holland, ga vliegtuigen kijken bij het Luchtvaartmuseum Aviodrome of breng een bezoek aan Batavialand in Lelystad. Hier kun je een kijkje nemen aan boord van het Batavia-Schip en het maritieme verleden van Nederland ontdekken. Het EuroParcs Resort Veluwemeer ligt zo centraal dat ook uitstapjes naar Giethoorn, Amersfoort, De Veluwe en de Oostvaardersplassen makkelijk te ondernemen zijn.

De recreatiewoningen

Er zijn verschillende recreatiewoningen te vinden bij het EuroParcs Resort Veluwemeer en zo is er voor ieder wat wils. Taekema: “De diversiteit aan accommodaties maakt dit vakantiepark nog aantrekkelijker”.

Er zijn gelijkvloerse chalets die slaapplek bieden voor 4 tot 12 personen, een appartement met 7 slaapkamers voor 14 personen en er zijn vrijstaande villa’s beschikbaar voor 10 personen. Alle accommodaties beschikken over een ruime zitkamer, een eethoek en een moderne keuken. Er zijn meerdere slaapkamers met comfortabele tweepersoonsbedden of stapelbedden voor de kinderen. De badkamers zijn voorzien van een toilet, wastafel en douche.

Buiten kun je genieten van een mooie tuin en natuurlijk kun je heerlijk ontspannen gebruikmaken van het tuinmeubilair. De chalets van het vakantiepark zijn op loopafstand van het strand zodat je heerlijk genieten van een welverdiende stranddag en waar je lekker kunt uitwaaien. Het water is ondiep en dat maakt de omgeving geliefd bij gezinnen. Er is een afgezet zwemgedeelte, een beachvolleybalveld en er wachten mooie kanotochten op je in de natuur. Is kamperen meer jouw ding? Je kunt dan je tent of caravan opzetten bij de kampeerplaats die beschikken over een stroomaansluiting en watertappunt. Mocht je zelf geen kampeerspullen hebben of je wilt niet alles mee van huis nemen, huur dan één van de prachtige glampingtenten. De tenten zijn enorm ruim opgezet en beschikken over een ruime veranda. Het is een zeer luxe camping verblijf want binnen ontdek je een ruime woonkamer met open keuken, een apart toilet en douche.

De faciliteiten van het park

Bij het EuroParcs Resort Veluwemeer wordt je verwelkomt bij het receptiegebouw van het park. Hier ontvang je een plattegrond en wordt uitgelegd waar je alles kunt vinden. Zo beschikt het park over een wasserette, een restaurant en snackbar, een buitenbad met ligweide en je hebt de mogelijkheid fietsen te huren. Voor kinderen zijn er leuke speeltuinen, interactieve sportvelden en er is een actief animatieteam bij het park. De Beau & Bloem Kids Club is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en hier kun je fijn knutselen en er worden diverse activiteiten georganiseerd. De Adventure Club is super voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder. Leer hutten bouwen, speel het smokkelspel of levend stratego. Het is iedere dag weer één groot avontuur!

Een groot pluspunt van EuroParcs Resort Veluwemeer is dat het over een eigen jachthaven beschikt. Je eigen boot hoeft dus niet thuis te blijven! Zo kun je makkelijk de Randmeren gaan verkennen en je kunt gebruikmaken van de faciliteiten van het vakantiepark. Daarnaast is er een watersportcentrum en je kunt eventueel ter plekke boten huren. In de zomer is er een wekelijks activiteitenprogramma waar iedereen welkom is. Er worden cursussen gegeven en je hebt de mogelijkheid verschillende watersporten te proberen.

Een review van een gast op Parkvakanties spreekt boekdelen: “Het park ziet er prima uit, en luxe chalets. Er zijn leuke activiteiten voor de kinderen in het park.”

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in het bedrijfsleven en ook Europarcs besteed hier aandacht aan. “Door te investeren in duurzaamheid investeert EuroParcs ook in de toekomst. Een slimme zet.” aldus Taekema.

Green Key is een certificaat dat wordt uitgereikt aan duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en het Resort Veluwemeer mag deze certificering trots dragen. Zo zijn alle hoofdgebouwen en de chalets voorzien van spaarlampen en wordt er zuinig omgegaan met energie. Door middel van warmtegeleiders wordt het zwembad verwarmd en de kranen in de vakantiewoningen laten standaard minder water door zodat er veel water bespaard wordt. Heb je trek gekregen in iets lekkers? Dan kun je met een goed geweten genieten van heerlijke streekgerechten die met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal verpakt zijn. Bovendien wordt overgebleven etenswaren gedoneerd aan Voedselhulp Nunspeet. Het afval wordt uiteraard gescheiden en verspreid over het hele park staan ondergrondse afvalcontainers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie