Afbeelding
Viviane Kluck

Woelwaters/Houtrib wint derby tegen Triton in Putten

Overig Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag heeft de Harderwijks/Lelystadse enclave de ‘halve thuiswedstrijd’ tegen het Puttense Triton gespeeld. Na het warme welkom voor ex spelers Harold Mons en Rody de Vliert was het tijd voor actie. 

De Harderwijkers begonnen stroef. Aanvoerder van Hamont kreeg al vrij snel 2 persoonlijke fouten toebedeeld. Ook werden er veel kansen gemist tegen laagvlieger Triton en was het dan ook raar dat de score naar net eind van de eerste periode bleef steken op 3-3.  

Ook wilde het tweede part niet altijd lukken. Aanvallend zat het prima in elkaar, echter werden de doelpogingen niet omgezet tot goals. Echter lag het verdedigend goed dicht. De tussen-stand op de helft van de wedstrijd was een matige 5-7. 

De derde periode was na een belabberde start met een tegendoelpunt wat de 6-7 betekende hoopgevend. De Harderwijkse/Lelystadse formatie kreeg maar liefst 4 keer achter elkaar een overtal situatie. Echter werden de situaties niet goed uitgespeeld gaf coach Schrijvers aan. Er werd namelijk maar 1 van de 4 gescoord. Daarna ging er een klein knopje om waardoor de Woelwaters de laatste periode wisten te starten met een 7-11 voorsprong. 

Lange tijd gebeurde er niks in het spel. De helft van de laatste periode was het non-stop polo-en voor beide kampen. Door de 2 vroege goals van de Woelwaters deze periode stond de 13 op het scorebord. Het blijkt dat dit ook de eindscore op papier was ondanks dat er nogmaals gescoord werd. Na een magnifieke solo actie waarbij Schreuder oog in oog met de keeper lag en de 14e treffer maakte voor de mannen uit Harderwijk werd het doelpunt niet erkend door de jurytafel. Echter was het slotakkoord voor Triton. Na een fantastisch schot van de keeper van Triton vanaf 20 meter werd er een bal perfect in de kruising geschoten. Hier kon het hele zwembad alleen maar voor klappen. 

Coach Patrick Schrijvers: Aanvallend hebben we veel kansen gehad en zo weinig weten te benutten. De jongens hebben het prima gedaan met betrekking tot het creëren van kansen, maar het afwerken in spelsituaties kan zo maar een topic zijn in de aankomende trainingen gaf hij aan met een knipoog. 

Jeremy Schreuder: het is zonde dat op dit niveau zulke fouten achter de jurytafel gemaakt kunnen worden. Dit heb ik in 20 jaar waterpolo nog niet eerder gezien. Echter is het belangrijk-ste doel gehaald; winnen, en dan zal ik volgende week voor eigen publiek in Harderwijk wel een goaltje extra mee pikken. 

Goals: Tibor Corporaal (4), Bart Hazewinkel (4), Martijn Dame (2), Arjan Sluijter, Joep van Hamont en Max Guttenberg allen (1). 

Aankomende zaterdag speelt om 18:40 het Woelwaters/Houtrib combinatieteam tegen het Apeldoornse Aquapoldro in de Sypel

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal bijstandsontvangers daalt ook op Noordwest Veluwe: laagste niveau in negen jaar 3 uur geleden
Afbeelding
Nikki Braafhart neemt deel aan Miss Teen of Gelderland 2023: ‘Volledig uit mijn comfortzone’ 15 uur geleden
Afbeelding
Herdenking van het overleden kind op Begraafplaats Elzenhof in Harderwijk 16 uur geleden
Afbeelding
Wim en Tina Zwaart verkopen restaurant Ratatouille in Harderwijk: ‘Na 40 jaar is het tijd voor andere dingen’ 17 uur geleden
Afbeelding
Bottermuseum Harderwijk krijgt gratis verf van AkzoNobel: verven van een botter kost zo 4.500 euro 20 uur geleden
Afbeelding
Stadsmuseum Harderwijk wordt derde in strijd om VriendenLoterij Museumprijs 2022 21 uur geleden
Afbeelding
Harderwijkse verenigingen halen samen ruim 45.000 euro op voor Grote Clubactie 21 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie