Samenwerken
Samenwerken Shutterstock

Workshop “ SAMENWERKEN en SAMENSPEL” voor kinderen

Overig Deel je nieuws

Kinderpraktijk BinnensteBuiten in Harderwijk verzorgt op regelmatige basis workshops voor kinderen in de leeftijd van 5-10 jaar. Voorop staat het versterken van de persoonlijke basis van het kind.

Samenwerken staat centraal. Niet tegen elkaar of voor jezelf maar mét elkaar een gezamenlijk doel bereiken. Plezier en betrokkenheid met elkaar staan voorop. Je kind oefent vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in een groep.

Samenspel heeft een positieve invloed op de ontwikkeling. Je kind leert te overleggen, naar elkaar te luisteren, samen beslissingen te nemen en creatief te denken.

Zo oefent en leert je kind:

 communicatievaardigheden: naar elkaar luisteren, je mening kunnen geven denkvaardigheden: strategisch kunnen denken en probleemoplossend vermogen samenwerkingsvaardigheden: omgaan met afspraken en regels: regels kennen en in de praktijk brengen, bedenken, flexibel veranderen of aanpassen. Dit bevordert de intelligentie en de creativiteit. 

In een samenwerkingsspel leert je kind dat je een doel kunt halen of niet kunt halen. In elk spel werken de spelers samen om een bepaald doel te halen. Dat kan lukken óf niet lukken. Wanneer het doel niet behaald is, gaan kinderen vaak vanzelf al samen kijken hoe het een volgende keer beter kan. Zo zet een samenwerkingsspel ook aan tot verder leren en verder ontwikkelen.

Er is een hoge mate van betrokkenheid bij het spel en kinderen kunnen er echt in op gaan. Elk kind kan meedoen op zijn of haar niveau.

Tijdens deze workshop gaan we interactief aan de slag met diverse activerende samenwerkingsspelen waarin we- naast samen plezier maken, leren gezamenlijk een doel te bereiken. Bij ieder samenwerkingsspel blikken we op een positieve wijze terug op wat er onderling gebeurde en wat we hieruit leren.

Locatie: MFC De Roef, Middelste Wei 2-4, Harderwijk

Tijdstippen:

 14:00 – 15:00 uur voor leeftijdsgroep 5-7 jaar 15:30 – 16:30 uur voor leeftijdsgroep 8-10 jaar 

Kosten: 20 euro p.p. Aantal kinderen: 1-10

Meer informatie en/of opgave: www.kinderpraktijkbinnenstebuiten.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal bijstandsontvangers daalt ook op Noordwest Veluwe: laagste niveau in negen jaar 2 uur geleden
Afbeelding
Nikki Braafhart neemt deel aan Miss Teen of Gelderland 2023: ‘Volledig uit mijn comfortzone’ 14 uur geleden
Afbeelding
Herdenking van het overleden kind op Begraafplaats Elzenhof in Harderwijk 15 uur geleden
Afbeelding
Wim en Tina Zwaart verkopen restaurant Ratatouille in Harderwijk: ‘Na 40 jaar is het tijd voor andere dingen’ 16 uur geleden
Afbeelding
Bottermuseum Harderwijk krijgt gratis verf van AkzoNobel: verven van een botter kost zo 4.500 euro 19 uur geleden
Afbeelding
Stadsmuseum Harderwijk wordt derde in strijd om VriendenLoterij Museumprijs 2022 21 uur geleden
Afbeelding
Harderwijkse verenigingen halen samen ruim 45.000 euro op voor Grote Clubactie 21 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie