!
De aftrap van Stoptober, woensdagavond in MFC De Kiekmure, was een succes met achttien deelnemers.
De aftrap van Stoptober, woensdagavond in MFC De Kiekmure, was een succes met achttien deelnemers. Zorgdat

Stoptober in Harderwijk: 18 deelnemers die hun gezondheid willen verbeteren

30 september 2022 om 16:38 Overig

HARDERWIJK Gezond zijn, je fitter voelen en vol trots tegen een ander zeggen dat je meedoet met de campagne. De aftrap van Stoptober, woensdagavond in MFC De Kiekmure, was een succes met achttien deelnemers.

De avond was georganiseerd vanuit het Preventieakkoord van de Gemeente Harderwijk. Achttien mensen hadden zich aangemeld: enthousiaste deelnemers die hun gezondheid willen verbeteren door te stoppen met roken. Veel van hen hadden al verscheidene stoppogingen gedaan. Daarbij krijgen ze nu een steuntje in de rug door de aanwezige professionals van Tactus Verslavingszorg, welzijnsorganisatie Zorgdat, een vertegenwoordiger van de huisartsenpraktijken Medicamus, de gemeente Harderwijk en een ervaringsdeskundige. Zij vertelden over de verschijnselen die je ervaart als je stopt met roken en hoe je stopt met roken door het gebruik van eventuele hulpmiddelen: met speciale pleisters, pillen, een huisartsenbezoek en/of je sociale omgeving erbij te betrekken. „Je omgeving erbij betrekken is slim, want als je het met elkaar doet, gaat het makkelijker”, aldus één van de organisatoren.

De ervaringsdeskundige bood aan het eind van de avond groepstrajecten en individuele trajecten op maat aan waarbij zij de deelnemers coacht in het proces om te stoppen met roken. „Eén maand niet roken is voor velen genoeg om definitief een punt te zetten achter hun rokerscarrière. De landelijke campagne Stoptober is een extra motivatie. Je voelt je niet alleen fitter en gelukkiger maar het verkleint ook de kans de kans dat je opgeeft en weer naar sigaretten grijpt.”

Op 2 november is er een vervolgavond in de Kiekmure en dan wordt gekeken naar de voortgang. Tijdens dit inloopspreekuur (aanvang 19.30 uur, inloop 19.00 uur) kunnen opnieuw mensen aansluiten die willen stoppen met roken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie