!
Roeiploeg Harderwijk arriveert in thuishaven Harderwijk.
Roeiploeg Harderwijk arriveert in thuishaven Harderwijk. Michiel van der Gaag

Nieuwe sloeproeiploeg in Harderwijk

9 mei 2022 om 16:52 Overig

HARDERWIJK Met ingang van 1 mei is Harderwijk een nieuwe sloeproeiploeg rijker. Onder de naam ‘Roeiploeg Harderwijk’ gaat een groep enthousiaste, ervaren sloeproeiers deelnemen aan de competitie in Nederland. 

De ploeg maakt daarbij gebruik van de roeisloep Jan van Schaffelaar, een Kromhout-Whaler die in 2005 in Amsterdam gebouwd is. Deze prachtige sloep werd voorheen geroeid door Ekiep9 uit Barneveld. Een aantal van hen zal daarom regelmatig instappen bij trainingen en wedstrijden. 

Sloeproeien is verbonden met de Nederlandse geschiedenis en is een serieuze tak van topsport die de laatste jaren steeds groter wordt en aan populariteit toeneemt.  Het is voor de wedstrijden gemoedelijk en ons-kent-ons. Tijdens wedstrijden, zoals de Amsterdamse grachtenrace, gaat het er echter fanatiek aan toe . Na de wedstrijd is het één groot feest.

Roeiploeg Harderwijk traint vanuit de Jottersgracht bij de Botterstichting. Nieuwe sloeproeiers zijn natuurlijk welkom en zullen fanatiek mee gaan roeien zodat ze op korte termijn klaar zijn om ook wedstrijden mee te roeien. Vanzelfsprekend worden alle ‘nieuwelingen’ goed begeleid door de ervaren roeiers. Aanmelden kan via de website. 

Het wedstrijdseizoen is inmiddels gestart in Weesp en zal begin november eindigen in Muiden. Naast alle wedstrijden verspreid over het land, van Friesland tot Zeeland en Maastricht, vindt er ook een wedstrijd plaats in Harderwijk op 11 juni 2022. Dat is de zaterdag tijdens Aaltjesdagen. Een fantastisch roeispektakel in Harderwijk, over het Wolderwijd en Veluwemeer.

Natuurlijk wil Roeiploeg Harderwijk het sloeproeien stevig op de kaart zetten en wil zij zich associëren met kernwaarden als sportiviteit, saamhorigheid en gezelligheid. Meer info op www.roeiploegharderwijk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie