Het was initiatiefneemster Wies van Buren zelf die de opening van het plantenpension voor haar rekening nam in aanwezigheid van een aantal vrijwilligers en belangstellenden.
Het was initiatiefneemster Wies van Buren zelf die de opening van het plantenpension voor haar rekening nam in aanwezigheid van een aantal vrijwilligers en belangstellenden. (Foto: Johan Peppelman)

Opening plantenpension De Rietmeen

  Nieuwsflits

Op woensdag 5 augustus is in Ontmoetingstuin De Rietmeen in Harderwijk het nieuwe plantenpension Zuster Klivia geopend. 

HARDERWIJK - Een plantenpension is een duurzame manier om met kamerplanten om te gaan. Vrijwilligers zorgen voor de afgedankte kamerplanten die in het pension, indien nodig, kunnen aansterken of worden gestekt. 

Het plantenpension is een initiatief van wijkbewoonster Wies van Buren. Haar initiatief is bij het bestuur en de vrijwilligers goed ontvangen. Een plek werd snel gevonden en vervolgens kon de klusploeg van de Rietmeen aan de slag om het pension te realiseren.

Aan materialen was geen gebrek, hiervoor is een deel van de voormalige skelteropslag gebruikt om het pension te maken. 

Plant doneren

Iedereen die een plant wil doneren kan die afgeven bij het pension op De Rietmeen. 'Soms is weggooien gewoon zonde', aldus de organisatie. Afhankelijk van het aanbod kun je een ‘nieuwe’ plant of stek uitkiezen en thuis weer een fijn plekje geven.

Door een gift of tegen een kleine vergoeding, kan weer potgrond of andere benodigdheden worden aangeschaft die nodig zijn voor de verzorging.

Duurzaam denken 

Iedereen die betrokken is bij ontmoetingstuin De Rietmeen is weer blij met dit nieuwe initiatief dat past in het kader van duurzaam denken. Het was initiatiefneemster Wies van Buren zelf die de opening van het plantenpension voor haar rekening nam in aanwezigheid van een aantal vrijwilligers en belangstellenden.

De openingshandeling gebeurde door middel van het bevestigen van het naambord door de klussers. Daarna was er nog een drankje voor de aanwezigen en is het plantenpension nu geopend voor belangstellenden die hier graag gebruik van willen maken. 

Mei tot oktober

Het is een halfopen plek en dus niet geschikt voor de wintermaanden. Het seizoen loopt van mei tot en met half oktober. 

Kijk voor de aangepaste openingstijden op de site van de Rietmeen.

www.rietmeen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden